ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μοντελισμός: Crash test σε μια Porsche 911 GT3 RS της LEGO (βίντεο)

Μοντελισμός: Crash test σε μια Porsche 911 GT3 RS της LEGO (βίντεο)

Πέρα από την πραγματική σημασία που έχουν οι δοκιμές πρόσκρουσης, αφού βελτιώνουν την ασφάλεια που παρέχουν τα αυτοκίνητα, για πολλούς είναι και απολαυστικές ως θέαμα.

Σίγουρα έχει ένα ενδιαφέρον να βλέπεις σε αργή κίνηση, από τις κάμερες υψηλής ταχύτητας που καταγράφουν τις δοκιμές, πώς και πόσο ακριβώς παραμορφώνονται το πλαίσιο κάθε αυτοκινήτου από την πρόσκρουση. Εφόσον ξέρεις ότι κανένας δεν θα τραυματιστεί από αυτή τη διαδικασία, είναι σαν ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά, και μάλιστα… πιο ασφαλές από πολλά από τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί.

Απλώς είναι λίγο ακριβό χόμπι. Δεν χρειάζεται όμως να «παίζουμε» μόνο με πραγματικά αυτοκίνητα. Μπορούμε να το κάνουμε και με μοντέλα υπό κλίμακα, που ενδεχομένως έχουμε φτιάξει μόνοι μας, όπως έκανε ο γερμανικός οργανισμός ADAC.  Για τη σχετική δοκιμή θυσιάστηκε μια Porsche 911 GT3 RS της LEGO, σε κλίμακα 1:8, που κοστίζει περίπου $300. Σε σχέση με την πραγματική Porsche 911, η πλαστική σίγουρα τα βρήκε πιο σκούρα, αφού παραμορφώθηκαν αρκετά πλαστικά και διαλύθηκε μέχρι και το πίσω μέρος της.

Πάντως τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες, και τα οποία αναπαράγονται σε αργή κίνηση, όπως στις πραγματικές δοκιμές πρόσκρουσης, είναι σίγουρα απολαυστικά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Αλέξης Γαλανόπουλος, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.