ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτοκίνητα: Όλες οι αλλαγές στα πρωτόκολλα ασφαλείας για το 2020 (βίντεο)

Αυτοκίνητα: Όλες οι αλλαγές στα πρωτόκολλα ασφαλείας για το 2020 (βίντεο)

Κάθε δύο χρόνια, ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP ενημερώνει (αναβαθμίζει) τα πρωτόκολλα ασφαλείας με βάση τα οποία πραγματοποιεί τις δοκιμές αξιολόγησης.

Για το 2020 ο Οργανισμός εισάγει νέες δοκιμές που εστιάζουν σε τρεις τομείς: στην παρεχόμενη ασφάλεια στους επιβάτες σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης, στην προστασία που απολαμβάνουν μετά το ατύχημα και στην αποτελεσματικότητα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη περίπτωση, θεσπίζεται νέα δοκιμή εμπρόσθιας σύγκρουσης που ακούει στο όνομα «Moving Barrier to Moving Car». Εδω, όπως φαίνεται και από το όνομα, δεν έχουμε μόνον το αυτοκίνητο να κινείται, αλλά και το εμπρόδιο πάνω στο οποίο αυτό προσκρούει. Ετσι αξιολογείται εκτός των άλλων και ο τρόπος που το «αξιολούμενο» αυτοκίνητο συμβάλλει σε τραυματισμούς επιβατών και του άλλου οχήματος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πλευρικές συγκρούσεις ο Οργανισμός πρώτον διαφοροποιεί την ταχύτητα πρόσκρουσης και δεύτερον αξιολογεί το πόσο το σώμα του οδηγού μπορεί να τραυματίσει αυτό του συνοδηγού. Επί της ουσίας αξιολογείται η προστασία που προσφέρουν οι νέοι αερόσακοι που πλέον εγκαθίστανται ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Τέλος, ο EuroNCAP θα συνεχίσει να αξιολογεί, ακόμη πιο αυστηρά, όλα τα συστήματα πρόληψης ατυχημάτων και υποβοήθησης του οδηγού, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην προστασία των πεζών. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα συστήματα που ανιχνεύουν την κόπωση και την απόσπαση της προσοχής του οδηγού από το δρόμο.

Όπως αναακοίνωσε ο Οργανισμός, οι δοκιμές πρόσκρουσης σταμάτησαν λόγω της πανδημίας, αλλά θα επανεκκινήσουν έτσι ώστε να έχουμε τα πρώτα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα μετά το καλοκαίρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.