Νέο υπερσύγχρονο κέντρο κινητήρων της Opel

Νέο υπερσύγχρονο κέντρο κινητήρων της Opel

Η Opel επενδύει στους κινητήρες του μέλλοντος ξοδεύοντας 210 εκατομμύρια ευρώ για το νέο, υπερσύγχρονο κέντρο κινητήρων που κατασκευάζεται στο Rüsselsheim, όπου θα εξελίσσονται και θα δοκιμάζονται αποδοτικά συστήματα κίνησης. Οι εργασίες κατασκευής προχωρούν βάσει του σχεδίου: Η τελετή ολοκλήρωσης των κύριων δομικών εργασιών έχει ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το 2017.

Ο Dr. Karl-Thomas Neumann τόνισε τη σημασία αυτής της επένδυσης για το μέλλον της μάρκας: «Αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον και βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να πετύχουμε το στόχο εκπομπών CO2 που έχει τεθεί για το 2020. Το νέο κέντρο κινητήρων θα κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο αποδοτική».

Εκτός από το συνεργείο και τα γραφεία, το νέο κτιριακό συγκρότημα θα έχει τρεις πτέρυγες με πάγκους δοκιμών και ένα τεχνικό κέντρο. Η συνολική επιφάνεια είναι περίπου 36.000 τετραγωνικά μέτρα. Μεταξύ άλλων, στο νέο κέντρο θα εγκατασταθούν επίσης 43 πάγκοι δοκιμών επιδόσεων τελευταίας γενιάς.

Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και από τότε η κατασκευή έχει προχωρήσει μέσα από 180.000 ώρες εργασίας χωρίς ατυχήματα.

Το νέο συγκρότημα αποτελεί τμήμα της επένδυσης των 230 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τις νέες εγκαταστάσεις δοκιμών και μηχανολογίας στο Διεθνές Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης και το κέντρο δοκιμών στο Rodgau-Dudenhofen. Το μερίδιο του λέοντα -δηλαδή 210 εκατομμύρια ευρώ- επενδύεται στις εγκαταστάσεις του Rüsselsheim.

Το συγκρότημα θα καλύψει μία επιφάνεια περίπου 13.000 τετραγωνικών μέτρων νότια των σιδηροτροχιών και δυτικά της Πύλης 45 στο Rüsselsheim, παράλληλα στο Rugbyring. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση στο Rüsselsheim από το 2002 που άνοιξε το νέο εργοστάσιο παραγωγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κέντρο αυτό εντάσσεται στο μηχανολογικό δίκτυο του οργανισμού GM Powertrain. Λόγω των διεθνώς συγχρονισμένων μεθόδων δοκιμών και λογισμικού, τα ευρήματα μπορούν να αναλύονται και να υλοποιούνται με βέλτιστο τρόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.