ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι νέοι οικονομικοί diesel της Toyota.

Οι νέοι οικονομικοί diesel της Toyota.

Μία σειρά κινητήρων diesel υψηλής ροπής και χαμηλής κατανάλωσης πρόκειται να λανσάρει σύντομα η Toyota. Πρόκειται για τον κινητήρα 1GD-FTV 2,8 λίτρων και τον κινητήρα 2GD-FTV 2,4 λίτρων άμεσου ψεκασμού.

Και οι δύο κινητήρες εκμεταλλεύονται την τεχνολογία θερμικής μόνωσης της συμπίεσης του diesel (thermal insulation diesel combustion). Ο δε 2,8 D-4D παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη την τεχνολογία Thermo Swing Wall Insulation Technology, που μειώνει τις θερμικές απώλειες κατά την καύση έως και 30%. Αυτές οι σχεδιαστικές καινοτομίες φτάνουν τη θερμική απόδοση του κινητήρα στο κορυφαίο 44%, κάτι που σε απλά λόγια μας δίνει 15% μικρότερη κατανάλωση και 25% μεγαλύτερη ροπή, σε σχέση με τον 3λιτρο που αντικαθιστά!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Οι κινητήρες κατάφεραν να λειτουργούν σωστά ακόμη και κάτω από οριακές συνθήκες, όπως θερμοκρασίες κάτω από το – 40 °C και υψόμετρο πάνω από τα 4.500 μέτρα! Οι αυλοί εισαγωγής έχουν σχεδιαστεί με τρόπο να αυξάνουν τη ροή αέρα. Ο χώρος καύσης, που βρίσκεται στα πιστόνια, έχει αλλάξει σχήμα. Το σύστημα ψεκασμού common rail επιτρέπει καλύτερο έλεγχο της πίεσης και βελτιστοποίηση της απόδοσης. Ένα σύστημα προ-ψεκασμού προηγείται του ψεκασμού, για να μειώνει την καθυστέρηση της έκρηξης. Έτσι επιτυγχάνεται σταθερή έκρηξη ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες περιβάλλοντος.

Οι κινητήρες χρησιμοποιούν μία τουρμπίνα που είναι 30% μικρότερη από αυτή του 3λιτρου κινητήρα, βελτιώνοντας την απόδοση, μειώνοντας το turbo-lag και αυξάνοντας το εύρος στροφών που αποδίδεται η μέγιστη ροπή.

Τους κινητήρες θα φορέσουν αρχικά τα Land Cruiser και τα Hilux, ανάλογα με την αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.