ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το van του μέλλοντος – Mercedes και άκρως φουτουριστικό [φωτο]

Το van του μέλλοντος – Mercedes και άκρως φουτουριστικό [φωτο]

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση περί ενός πρωτότυπου minivan με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η Mercedes αποκάλυψε επίσημα το φουτουριστικό όχημα. 

Ονομάζεται Tokyo Vision Concept και αποτελεί το όραμα της εταιρείας για τα μελλοντικά minivan, συνδυάζοντας τη μινιμαλιστική αισθητική, τα hi-tech συστήματα, την πολυτέλεια, την άνεση, την αυτόνομη οδήγηση και την υδρογονοκίνηση. Βασίζεται στο πρωτότυπο F 015 Luxury in Motion, με τη γρίλια να αναβοσβήνει και να φωτίζεται ανάλογα με τη μουσική που αναπαράγεται στο εσωτερικό. 

Το ίδιο φωτιζόμενο σκεπτικό ακολουθούν τα μαρσπιέ και οι τεράστιες ζάντες ελαφρού κράματος 26 ιντσών, με το παρμπρίζ να καλύπτει όλη την εμπρός επιφάνεια. Η πλαϊνή πόρτα είναι ένα κομμάτι και ανοίγει προς τα πάνω, ενώ στην οροφή υπάρχουν πολυάριθμοι αισθητήρες και κάμερες. 

Η καμπίνα θυμίζει περισσότερο διαστημικό όχημα, με τις οθόνες LCD να καλύπτουν τα πλαϊνά των θυρών, τα κλασικά καθίσματα να έχουν αντικατασταθεί από ένα οβάλ καναπέ, με τους επιβάτες να χειρίζονται κάθε λειτουργία μέσω τρισδιάστατων ολογραμματικών διακοπτών που «αιωρούνται» στο σαλόνι. 

Το Vision Tokyo Concept κινείται αυτόνομα, αλλά αν ο οδηγός θέλει να πάρει τον έλεγχο, ένα κάθισμα αποσπάται από τον καναπέ και διαμορφώνεται ανάλογα, με το τιμόνι να ξεπροβάλλει μέσα από το ταμπλό με το διάφανο πίνακα οργάνων. Για την κίνηση φροντίζει μια μονάδα κυψελών υδρογόνου και ένας ηλεκτροκινητήρας, με τη συνδυαστική αυτονομία να αγγίζει τα 980 χιλιόμετρα. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το όχημα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και φυσικά πρόκειται απλά για ένα πρωτότυπο, το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση – τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον – να περάσει στην παραγωγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.