ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Motobot: Ένα robot που καβαλά μοτοσικλέτα! (video)

Motobot: Ένα robot που καβαλά μοτοσικλέτα! (video)

H Υamaha εξέπληξε το κοινό στο Tokyo Motor Show, παρουσιάζοντας ένα robot που μπορεί να… καβαλήσει μοτοσικλέτα. Αντίθετα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, που ήθελαν τα «ανθρωποειδή» να χειρίζονται δίκυκλα μικρού κυβισμού,  το Motobot εμφανίστηκε να… παίζει με μία Yamaha R1Μ, την πιο sport μοτοσικλέτα της φίρμας, με κινητήρα 1.000 κ.εκ.!

Το Motobot συνδυάζει την τεχνολογία της Yamaha για τη μοτοσικλέτα και τη ρομποτική, σε μία προσπάθεια του τμήματος R&D να κατασκευάσει ένα robot αναβάτη, που μπορεί να χειριστεί την οποιαδήποτε κοινή, χωρίς μετατροπές, μοτοσικλέτα σε μία πίστα, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση!

Λίγες πληροφορίες έγιναν γνωστές για το Motobot. Η δήλωση τύπου αναφέρει ότι «…η απαίτηση του ελέγχου τις πολύπλοκες κινήσεις μίας μοτοσικλέτας σε μεγάλες ταχύτητες χρειάζεται ένα σύνολο από συστήματα ελέγχου τα οποία πρέπει να λειτουργούν με έναν υψηλό βαθμό ακρίβειας…». Τελικός στόχος φαίνεται να είναι η εξέλιξη συστημάτων ασφαλείας για τον αναβάτη, αντίστοιχα με αυτά που βρίσκουμε σήμερα στα αυτοκίνητα. Συστήματα τα οποία θα τον βοηθούν να μην πέφτει, να μη  βγαίνει από το δρόμο, να μην συγκρούεται με αυτοκίνητα, πεζούς ή ζώα ή ακόμη και να ελέγχεται η κίνησή του και η κίνηση της μηχανής ενώ έχει χαθεί ο έλεγχος.

H πρώτη μοτοσικλέτα της Yamaha με δυνατότητα αυτόνομης κίνησης, βασισμένη σε ένα μονοκύλινδρο enduro.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κινήσεις υψηλής τεχνολογίας προς την κατεύθυνση της ασφάλειας και της προστασίας του αναβάτη. Σίγουρα η τα δίκυκλα του μέλλοντος θα διαφέρουν σημαντικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.