ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτοκίνητα που μιμούνται τον τρόπο οδήγησης του οδηγού!

Αυτοκίνητα που μιμούνται τον τρόπο οδήγησης του οδηγού!

Η τεχνολογία καλπάζει και οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία των καταναλωτών.

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου του Τόκιο, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες δημιουργίες των εταιρειών αυτοκινήτων, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις νέες ιδέες που έχουν κυρίως οι ιαπωνικές μάρκες.

Η Nissan παρουσίασε το πρωτότυπο IDS Concept, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, που έχει το προσθετό πλεονέκτημα της εξελιγμένης αυτόνομης οδήγησης.

Όταν ο οδηγός επιλέξει τον Αυτόματο Πιλότο, αναθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την οδήγηση στο ίδιο το όχημα, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του στο φρενάρισμα ή την επιτάχυνση, γίνονται μιμούμενο το στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Στη Χειροκίνητη Λειτουργία, ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Η γραμμική επιτάχυνση και το στρίψιμο σε στροφές είναι άμεσο. Ωστόσο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός, το IDS Concept συνεχίζει να του παρέχει βοήθεια. Αισθητήρες παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες και κάθε δυνατή βοήθεια είναι διαθέσιμη, ακόμα και όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου, το IDS Concept θα βοηθήσει τον οδηγό στο να πράξει τις απαραίτητες ενέργειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από τη δυνατότητα μάθησης, το σύστημα AI επικοινωνεί σαν ένας προσεκτικός συνοδηγός. Από τις πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, μέχρι το πρόγραμμα του οδηγού για τις προσωπικές του δραστηριότητες, η τεχνητή νοημοσύνη παρέχει ό,τι χρειάζεται ο οδηγός του μέλλοντος. Με το IDS Concept, η Nissan θέλει να συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.