Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό σε μερικά χρόνια στους ελληνικούς δρόμους

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό σε μερικά χρόνια στους ελληνικούς δρόμους

Για αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν σε λίγα χρόνια στους ελληνικούς δρόμους και θα…  οδηγούν μόνα τους, με τον οδηγό να απολαμβάνει είτε τον καφέ του είτε να διαβάζει εφημερίδα στη διάρκεια της διαδρομής, έκανε λόγο ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταφορών, Ευάγγελος Μπεκιάρης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μπεκιάρης, μετά το Μετρό αλλά και τα λεωφορεία των Τρικάλων που κυκλοφορούν χωρίς οδηγό, σειρά μέσα στα επόμενα χρόνια θα πάρουν τα ταξί και τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

“Σ’ έναν ορίζοντα μέχρι το 2020 θα το δούμε να συμβαίνει σε κάποιο βαθμό και σιγά σιγά όλο και περισσότερο. Αρχικά στα λεωφορεία και τα ταξί, όπως έχουμε μετρό χωρίς οδηγό. Μέχρι το 2030 θα έρθει για όλα τα αυτοκίνητα η πλήρης αυτοματοποίηση” είπε ο κ. Μπεκιάρης.

Επίσης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταφορών αναφέρθηκε και στην οδική συμπεριφορά καθώς και σε μία νέα ηλεκτρονική καμπάνια που θα “τρέχει” από τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το πρόγραμμα “e-Drive Academy”, στο οποίο θα υπάρχουν ηλεκτρονικά βιβλία, λογισμικά πολυμέσων και παιχνίδια για όλες τις ηλικίες- από μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου μέχρι και ηλικιωμένους οδηγούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Θα είναι μια επανάσταση, εάν μπορούμε να εντάξουμε μια σωστή οδηγική συμπεριφορά από μικρή ηλικία, διότι αυτό θα φέρει επανάσταση στους δείκτες οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα και δεν θα είμαστε οι ουραγοί της Ευρώπης” πρόσθεσε ο κ. Μπεκιάρης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.