Έτοιμη για την απαγόρευση πώλησης βενζινοκίνητων αυτοκινήτων η Ολλανδία

Έτοιμη για την απαγόρευση πώλησης βενζινοκίνητων αυτοκινήτων η Ολλανδία

Η Βόρεια Ευρώπη μοιάζει έτοιμη να ξεκινήσει την διαδικασία αποκοπής από τα ορυκτά καύσιμα καθώς η Ολλανδία ενώνεται με την ομάδα των εθνών που σκοπεύουν να περάσουν καινοτόμους νόμους για την επίτευξη της λεγόμενης «πράσινης ενέργειας».

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει ορίσει ήδη την ημερομηνία που η βουλή θα φιλοξενήσει μια συζήτηση, στην οποία  θα συμμετέχουν όλα τα προσανατολισμένα προς την συναίνεση κόμματα, συζήτηση που είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στην απαγόρευση της πώλησης βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην χώρα.

Αν τα μέτρα που προτάθηκαν από το Εργατικό Κόμμα τον Μάρτιο τελικά περάσουν, η Ολλανδία θα ενωθεί με την Νορβηγία και την Δανία σε μια συντονισμένη κίνηση ανάπτυξη της βιομηχανίας της παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Στην συζήτηση στην Βουλή που θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα που τείνουν να συμφωνήσουν με τα μέτρα αυτά, οι βουλευτές θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την πιθανότητα μιας «ολικής απαγόρευσης στα πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα αυτοκίνητα».

Ο Ρίτσαρντ Σμόουκερς, κύριος σύμβουλος για τις βιώσιμες μεταφορές στην ολλανδική εταιρεία ανανεώσιμης τεχνολογίας ΤΝΟ, δήλωσε πως η ολλανδική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ακολουθήσει και να εφαρμόσει την συμφωνία για την κλιματική αλλαγή του Παρισιού για να περιοριστούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 80% λιγότερο από το επίπεδο του 1990. Για να μπορέσει αυτό να γίνει εφικτό, θα πρέπει μέχρι 2050 ήδη η πλειοψηφία των Ι.Χ. να λειτουργούν με ενέργεια που δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

Αν ο νόμος για να απαγορευτεί η πώληση νέων αυτοκινήτων που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα  περάσει, θα έχει γίνει μια σημαντική κίνηση προς την εξάλειψη όλων των πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2015, δήλωσε ο Σμόουκερς. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.