ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Nέα στοιχεία για το Vision Mercedes-Maybach 6 των 750 ίππων (φωτό, vid)

Nέα στοιχεία για το Vision Mercedes-Maybach 6 των 750 ίππων (φωτό, vid)

Μετά από μπόλικα teasers που μας… άνοιγαν την όρεξη, τελικά η Mercedes αποκάλυψε το πολυτελές 2+2 θέσεων πρωτότυπο στο Monterey, την Vision Mercedes-Maybach 6. Όπως αποκαλύπτει και το όνομα του μοντέλου πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μήκους 6 μέτρων (5,7 για την ακρίβεια) με σχεδιασμό που παραπάμπει στο μέλλον. Το ντεμπούτο της Vision Mercedes-Maybach 6 είχε προγραμματιστεί για το Pebble Beach Concours d’Elegance, όμως τελικά η αποκάλυψη έγινε νωρίτερα.

Εντυπωσιάζει το εμπρός μέρος που καλύπτεται από την μεγάλη μάσκα με το χρώμιο και τις κάθετες γρίλιες η οποία πλαισιώνεται από τα λεπτά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Όπως αναμενόταν, έχει γνώριμη εμφάνιση με αεροδυναμικές γραμμές παρόμοιες με εκείνες άλλων concept cars της Mercedes, όπως το Maybach Excelero του 2004, το Vision Gran Turismo, ακόμη και το IAA Concept. την ώρα που η συνολική εικόνα παραπέμπει στο πρωτότυπο που είχαμε δει τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη.

Η κίνηση εξασφαλίζεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που είναι προσαρμοσμένοι ένας σε κάθε τρόχο με την συνολική ισχύ να αποτιμάται στους 750 ίππους κάτι που σημαίνει ότι τα 100 km/h έρχονται από στάση σε λιγότερο από 4” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 km/h. Την ίδια στιγμή η αυτονομία αγγίζει τα500 χιλιόμετρα.

Σημαντικό είναι το σύστημα ταχείας φόρτισης του αυτοκινήτου με τη Mercedes να ιχυρίζεται πως με πέντε μόλις λεπτά φόρτισης μπορείς να εξασφαλίσεις 100 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του αυτοκινήτου που έχει σχεδιαστεί υπακούοντας στην φιλοσοφία “360° lounge”, με ξύλινες επιφάνειες και δέρμα να παντρεύονται με τον καλύτερο τρόπο δίνοντας ένα ομολογουμένως εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η τεχνολογία είναι πανταχού παρούσα με όλες τις πληροφορίες να προβάλονται στο παρμπρίζ μέσω ενός προηγμένου συστήματος head-up display. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ένα “ενεργό παρμπρίζ” που ανά πάσα στιγμή πληροφορεί τον οδηγό κυριολεκτικά για οτιδήποτε θελήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Θοδωρής Τσίκας, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.