Εν αναμονή του Crossover της Audi βασισμένο στο ΤΤ

Εν αναμονή του Crossover της Audi βασισμένο στο ΤΤ

Μια πρώτη ιδέα μας είχε δώσει η Audi με το πρωτότυπο Audi TT Offroad Concept το 2014, στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου. Τότε όμως ακόμη το Volkswagen Group και η FCA ήταν ακόμη σε διαμάχη για τις κωδικές ονομασίες Q2 και Q4.

Το ζήτημα τώρα έχει λυθεί και η Audi από τον Αύγουστο που μόλις τελείωσε έχει και τυπικά πλέον τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος Q4. Η διαμάχη για τον άλλο κωδικό είχε επιλυθεί νωρίτερα, καθώς το Q2 είναι ήδη στην παραγωγή και μάλιστα το έχουμε δοκιμάσει. Σύντομα, όπως όλα δείχνουν, και το μεγαλύτερο μοντέλο που θα φέρει το όνομα Q4 θα πάρει μορφή. Μάλιστα η μάρκα έχει κατοχυρώσει και το S Q4, προφανώς για την γρήγορη έκδοση.

Μία σύμπτωση, στην οποία εστιάζει με δημοσίευμά του το βρετανικό Autoexpress, δίνει μια άλλη διάσταση στα πράγματα. Το αίτημα κατοχύρωσης του ονόματος Q4 από την Audi έγινε λιγότερες από 24 ώρες πριν την ανακοίνωση της Samsung ότι θα επενδύσει 400 δις δολάρια σε ένα νέα εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Το εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί το 2018 και η ετήσια παραγωγή του θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για 50.000 ηλεκτρικά οχήματα. Από το God, στα περίχωρα της Βουδαπέστης, όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο της Samsung, το Gyor όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής του Audi TT, στο οποίο θα βασίζεται το νέο crossover, απέχει 90 λεπτά.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα δούμε αμιγώς ηλεκτρικό Q4 e-tron, αν και πιθανότερο φαίνεται να υπάρξει μια έκδοση plug-in hybrid.

H Audi έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η Samsung μαζί με την LG θα είναι οι δύο προμηθευτές της σε ό,τι έχει να κάνει με τις μπαταρίες των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων που εξελίσσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.