ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Insignia OPC: Η επόμενη γενιά της Opel θα έχει τετρακίνηση με Drift Mode (φωτό, βίντεο)

Insignia OPC: Η επόμενη γενιά της Opel θα έχει τετρακίνηση με Drift Mode (φωτό, βίντεο)

Σύμφωνα με νέες αναφορές στον διεθνή Τύπο, η επόμενη γενιά του Opel Insignia OPC θα κάνει χρήση της τεχνολογίας του συστήματος τετρακίνησης του νέου Ford Focus RS.

Πιο συγκεκριμένα, το βρετανικό Autocar αναφέρει ότι η Opel θα συνεργαστεί με τους εξειδικευμένους μηχανικούς της GKN για την επόμενη γενιά του Insignia OPC, με στόχο της εξέλιξη ενός συστήματος τετρακίνησης με πισωκίνητo προσανατολισμό.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, τόσο από την Opel όσο και από την GKN, ότι το νέο Insignia OPC θα έχει τέτοιου είδους τετρακίνηση, τεχνολογίας Twinster, η ομάδα μηχανικών έχει δημιουργήσει ήδη κάποια πρωτότυπα που δοκιμάζονται στο υπάρχον μοντέλο και τα πλεονεκτήματα είναι εμφανή. Πέρα από την βελτίωση της ευελιξίας, η νέα τετρακίνηση μπορεί να δώσει κίνηση σε έναν ή και δύοτροχούς ανεξάρτητα, ενώ το torque vectoring λειτουργεί ανεξαρτήτως ταχύτητας.

Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό αυτής της τετρακίνησης είναι η πισωκίνητη «φύση» της. Σύμφωνα με τηνGKN, είναι η πιο πισωκίνητη τετρακίνηση της αγοράς, κινώντας πιο γρήγορα τους πίσω τροχούς σε σχέση με τους εμπρός και επιτρέποντας την εμφάνιση υπερστροφής ή και μιας ελεγχόμενης πλαγιολίσθησης. Ακόμα, η GKN αναφέρει ότι το σύστημα της δεν χρησιμοποιεί το σύστημα φρένων του αυτοκινήτου, με ότι αυτόσυνεπάγεται.

Τέλος, πέρα από τη νέα τετρακίνηση, το νέο Insignia OPC 2017 θα είναι τουλάχιστον 200 kg ελαφρύτερο, ενώ άγνωστος παραμένει ο κινητήρας που θα εφοδιάζει την έκδοση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Παναγιώτης Πανάγος, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.