ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Honda Precision Cockpit: Δείτε το ταμπλό του μέλλοντος (βίντεο)

Honda Precision Cockpit: Δείτε το ταμπλό του μέλλοντος (βίντεο)

Το Precision Concept, που παρουσιάστηκε το Γενάρη στο Detroit, έδειχνε τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Honda/Acura. Τώρα, στην έκθεση του Los Angeles, παρουσιάζεται το όραμα της εταιρείας για το εσωτερικό των αυτοκινήτων της.

Χρησιμοποιώντας ως βάση το εσωτερικό του σούπερκαρ Honda NSX, το Pecision Cockpit περιλαμβάνει δύο οθόνες 12,3 ιντσών: μία στη θέση του πίνακα οργάνων, μπροστά από τον οδηγό, και μία στην κεντρική κονσόλα.

Η πρώτη χρησιμοποιεί μια προηγμένη μορφή του πακέτου ασφαλείας AcuraWatch και το συνδυάζει με πληροφορίες που συλλέγουν οι αισθητήρες ημιαυτόνομης οδήγησης ώστε να συνθέσει μια ξεκάθαρη εικόνα του περιβάλλοντος του αυτοκινήτου, της θέσης του σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα και εμπόδια, ακόμη και για να «εκτιμήσει» την πορεία του.

Η δεύτερη οθόνη όμως είναι το σημείο που, κατά την Acura, διαφέρει από τον ανταγωνισμό. Σύμφωνα με τους μηχανολόγους της, οι παραδοσιακές οθόνες αφής δεν είναι στο βέλτιστο οπτικό πεδίο του οδηγού, ενώ τα συστήματα με πλήκτρα δεν έχουν το ίδιο επίπεδο διαδραστικότητας και μπορεί να καθυστερούν.

Η λύση της Acura είναι ένα touchpad που υποστηρίζει ότι είναι διαισθητικό στη χρήση και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο παραπάνω λύσεων χωρίς να απαιτεί συμβιβασμούς. Αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνολογία Absolute Positioning που δείχνει παρόμοια με τη χρήση των τελευταίων laptop. H μέθοδος λήψης των εντολών λέγεται ότι συνδυάζει την ακρίβεια μια οθόνης αφής με τα χωροταξικά πλεονεκτήματα ενός remote-based interface. Το άγγιγμα του pad αντιστοιχεί ευθέως με την προβολή στην οθόνη, ενώ υπάρχουν shortcuts από κάτω. Κινώντας το δάχτυλο κατά μήκος των ορίων, σκρολάρεις στην οθόνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.