ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έρχεται το νέο κινεζικό μικρό SUV της MG για εμπορικό λανσάρισμα μέσα στο 2017

Έρχεται το νέο κινεζικό μικρό SUV της MG για εμπορικό λανσάρισμα μέσα στο 2017

H κινεζική κατασκευάστρια MG έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτη επίσημη φωτογραφία του πρώτου μικρού SUV της εταιρείας, του ZS. Μέχρι στιγμής εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι η επίσημη ευρωπαϊκή πρεμιέρα του αυτοκινήτου θα γίνει στο London Motor Show 2017 και το εμπορικό λανσάρισμα, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2018. Πάντως για τις αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας αυτό αναμένεται να γίνει πριν από την εκπνοή του 2017.

Με την επίσημη αποκάλυψή του να γίνεται στην Κίνα, στο Guangzhu Auto Show, το νέο ZS επιβεβαιώθηκε ότι κάτω από το καπό θα χρησιμοποιεί και ένα νέο μοτέρ του ενός λίτρου, τούρμπο, με άμεσο ψεκασμό και σύστημα stop/start. Το μοτέρ NetBlue με σήμανση «16T» και που είναι «world-class», όπως ισχυρίζεται η SAIC, αποδίδει 126 PS και 17,3 kgm.

Απόδοση που βρίσκεται κοντά στα άλλα, 1.500άρια ατμοσφαιρικά μοτέρ της εταιρείας. Εναλλακτικά, πιθανότατα θα δούμε και το υπερτροφοδοτούμενο 1.500άρι μοτέρ με τους 166 PS που υπάρχει και στο σουπερμίνι MG3. Όποια και αν είναι η γκάμα, θα συνταιριάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε με 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη, αμφότερα κατασκευασμένα in-house από τη SAIC.   

Το σημαντικό επίσης είναι ότι το ZS υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει ένα νέο κύμα τεχνολογίας για την MG που περιλαμβάνει λειτουργίες διασυνδεδεμένες με το ίντερνετ και με διευρυμένη χρήση του φωνητικού ελέγχου. Οι χρήστες θα πρέπει να εφοδιάζονται με ένα προσωπικό ID για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο «έξυπνο διαδικτυακό σύστημα» του αυτοκινήτου, λέει η κατασκευάστρια εταιρεία.

«Το MG ZS κάνει χρήση φυσικής σημασιολογικής τεχνολογίας που επιτρέπει στους χρήστες να ανοίξουν και να κλείσουν την οροφή, να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία στην καμπίνα, να διαλέξουν μουσική και να αιτηθούν πλοήγηση, όλα με μια απλή φωνητική εντολή. Αφήνοντας με αυτό τον τρόπο τον οδηγό απερίσπαστο να επικεντρώνεται στην οδήγηση, ενισχύοντάς τον για μια ασφαλέστερη μετακίνηση», λέει η MG.

H αποκάλυψη της MG για το νέο ZS περιορίστηκε στην εξωτερική φόρμα του αυτοκινήτου και απομένει να δούμε την καμπίνα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής μόνο σε επίπεδο σκίτσου. Οπότε μείνετε συντονισμένοι, υποθέτουμε ότι η αποκάλυψη του εσωτερικού είναι κάτι που δεν θα αργήσει.

Επιστρέφοντας στο εμπορικό κομμάτι, η MG ως θυγατρική της Shanghai Automotive Industrial Corporation (SAIC), της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρείας αυτοκινήτων στην Κίνα, το βρετανικά σχεδιασμένο, αλλά κινεζικών συμφερόντων και παραγωγής αυτοκίνητο θέλει να γίνει κύριος παίκτης στην αγορά. Ειδικά αυτή των χωρών της Κοινοπολιτείας, όπου αναμένεται θετική υποδοχή του, λόγω της «βρετανικής» καταγωγής του.

Όπως επιβεβαίωσε ο Matthew Cheyne, επικεφαλής των πωλήσεων και του μάρκετινγκ για την MG UK, η εταιρεία αναμένεται να συμπληρώσει στο εγγύς μέλλον την γκάμα της με ένα μεγαλύτερο SUV, στο μέγεθος του Nissan X-Trail. Μια πληροφορία που έμεινε σε επίπεδο τίτλου, καθώς ο Cheyne δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω για το υπό εξέλιξη αυτοκίνητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Γιάννης Κουτσουφλάκης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.