Βίντεο: 15 πράγματα που δεν ξέρατε για την Porsche

Βίντεο: 15 πράγματα που δεν ξέρατε για την Porsche

H Porsche είναι γερμανική εταιρεία κατασκευής σπορ και πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο προάστιο Τσούφενχαουζεν της Στουτγκάρδης. Ιδρυτής της ήταν ο Φέρντιναντ Πόρσε.

Από το 2009, η Porsche AG είναι μέλος του ομίλου Volkswagen και δεν θα πρέπει να συγχέεται με την εισηγμένη Porsche SE, η οποία κατέχει μερίδιο στη Volkswagen.

Ιστορία

Ο Φέρντιναντ Πόρσε ίδρυσε την εταιρεία με την επωνυμία «Dr. Ing. Hc F. Porsche GmbH» το 1931, με κεντρικά γραφεία στην Kronenstrasse 24, στο κέντρο της Στουτγάρδης.

Αρχικά, η εταιρεία προσέφερε έργο ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας και συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά δεν είχε κατασκευάσει κανένα αυτοκίνητα υπό την επωνυμία της. Μία από τις πρώτες αποστολές που ανέλαβε η νέα εταιρεία ήταν από τον Αδόλφο Χίτλερ, με σκοπό να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο για το λαό, το οποίο κατά συνέπεια έγινε γνωστό ως «Volkswagen» (αυτοκίνητο του λαού).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τo Volkswagen Type 1, κοινώς Σκαραβαίος, ένα από τα πιο επιτυχημένα σχέδια αυτοκινήτων όλων των εποχών. Το πρώτο μοντέλο υπό την επωνυμία της Porsche, η Porsche 64, αναπτύχθηκε το 1939, χρησιμοποιώντας πολλά στοιχεία από το Volkswagen Type 1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.