Ρωσία: Το πρώτο αυτοκίνητο που περπατάει είναι γεγονός (βίντεο)

Ρωσία: Το πρώτο αυτοκίνητο που περπατάει είναι γεγονός (βίντεο)

Oι κατασκευές που προβάλλονται από το Garage 54 έχουν κατά καιρούς τραβήξει επάνω τους τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη, όμως η τελευταία τους εφεύρεση δείχνει να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, αφού κατάφεραν να παρουσιάσουν το Lada που περπατάει.

Οι Ρώσοι από το Garage 54 είναι γνωστοί τόσο για τη δημιουργικότητά τους αλλά και για τη διακωμώδηση των δημιουργημάτων τους. Πάντα, το αποτέλεσμα των επεμβάσεων που κάνουν στα αυτοκίνητα που έχουμε δει κατά καιρούς από τα video στο κανάλι τους στο yourube, είναι άνευ σημασίας. Δεν έχει καμία απολύτως λειτουργική αξία, είναι απλά κάποιες κατασκευές που εγκαθίστανται σε αυτοκίνητα –ως επί το πλείστον Lada- απλά και μόνο επειδή έχουν το χρόνο και το χώρο για να το κάνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αποφάσισαν να βάλουν αρθρωτά πόδια σε ένα παλιό Lada χρησιμοποιώντας τις ίδιες αρχές με το παγκοσμίου φήμης Strandbeest του Theo Jensen ως προς την κινηματική των μηχανικών μερών. Οι συγκολλητές από το Workroom Siberia αντικατέστησαν τους πίσω τροχούς με ζεύγη μεταλλικών ποδιών, κάνοντας όλες τις απαραίτητες επεμβάσεις για να μπορέσει η κατασκευή να σταθεί πάνω στην καρότσα του γερασμένου Lada. Ένα άκαμπτο μεταλλικό πλαίσιο υποστηρίζει τον μηχανισμό των ποδιών που μπορεί να μην είναι γρήγορο στην κίνησή του όπως μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί, είναι όμως σίγουρα πολύ εντυπωσιακό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.