0-100 χαω σε 1,779 δευτ. από ηλεκτρικό τετράτροχο! (video)

0-100 χαω σε 1,779 δευτ. από ηλεκτρικό τετράτροχο! (video)

Μία ηλεκτρική formula του Πανεπιστημίου της Στουτγκάρδης, από αυτές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό Formula Student σε όλη την Ευρώπη – με συμμετοχή και ελληνικών σχολών – κατάφερε να σημειώσει, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, το εκπληκτικό 1,779 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 100 χ.α.ω. από στάση, επίδοση που ταιριάζει σε supercars, ακόμη και σε hypercars όπως το Koenigsegg Regera που παρουσιάσαμε πριν λίγες μέρες.

Αν μη τι άλλο μία εκπληκτική επίδοση για ηλεκτρικό όχημα, μετά τη νίκη ενός από αυτά στο Pikes Peak φέτος.

Ο εκπληκτικός αυτός χρόνος επιτεύχθηκε από ένα μονοθέσιο με 136 PS και με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση που μεταδιδόταν και στους τέσσερις τροχούς.  

Το μονοθέσιο αυτό διαθέτει τέσσερα ηλεκτρομοτέρ και μια συστοιχία μπαταριών 6,62kWh. Το συνολικό βάρος του οχήματος είναι 160 kg, νούμερο που του δίνει αναλογία 1,23 κιλών ανά ίππο, τη στιγμή που σε μια Porsche 918 Spyder η αναλογία είναι 1,84, σε μια Bugatti Veyron Super Sport στα 1,53 kg/PS, ενώ σε μια LaFerrari ακόμα παρακάτω, στα 1,40 kg/PS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.