Porsche 911 Singer: κλασική αρχοντιά και σύγχρονες επιδόσεις (video)

Porsche 911 Singer: κλασική αρχοντιά και σύγχρονες επιδόσεις (video)

Κάποιοι δεν συμβιβάστηκαν ποτέ με τις αισθητικές αλλαγές στις 911, παραμένοντας πιστοί στο κλασσικό σχήμα που έφτασε μέχρι και την 964 της εποχής 1990-94, ιδιαίτερα στο κάθετο παρμπρίζ. Η Singer αναλαμβάνει να πάρει ένα τέτοιο σασί και να το μετατρέψει σε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων, με τον αρχικό αριθμό πλαισίου να παραμένει σε ισχύ!

Τα αυτοκίνητα αποσυναρμολογούνται στα εξ’ ων συνετέθησαν, το σασί επιδιορθώνεται, αν χρειάζεται και βάφεται με ανοξείδωτο coating. Όλα τα μέρη που θα αντικατασταθούν, απομακρύνονται από το αυτοκίνητο και γίνονται οι απαραίτητες κολλήσεις να ενισχυθεί το αμάξωμα. Αντικαθιστούνται με άλλα, κατασκευασμένα από carbon, τα εμπρός και πίσω φτερά, ο εμπρός και πίσω προφυλακτήρας, ο ουρανός, το εμπρός καπό και η πίσω ανακλεινόμενη αεροτομή. Οι πόρτες παραμένουν μεταλλικές για λόγους ασφαλείας. Μπορούν να αλλάξουν αν επιλεχθεί roll cage. To εμπρός spoiler είναι από εύκαμπτη πολυουρεθάνη, όπως και οι μαρσπιέδες.

Στο κομμάτι της ενίσχυσης του σασί ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει είτε το έξτρα roll bar, όπως ακριβώς αυτά της εποχής των 70s, είτε ένα ολοκληρωμένο roll cage, και τα δύο ενδεδυμένα με δέρμα! Για τους φανατικούς των αγώνων υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης μπάρας για στήριξη των ζωνών ασφαλείας, στην πλάτη των πίσω καθισμάτων. Εμπρός υπάρχει δοκός που στηρίζει και ενώνει τους πύργους της ανάρτησης. Κάποια σημεία του σασί μπορεί να ζητηθεί να ηλεκτροσυγκοληθούν για να αυξηθεί επίσης η ακαμψία. Μπροστά, στο χώρο αποσκευών, μπορεί να τοποθετηθεί ντεπόζιτο ασφαλείας με κεντρικά τοποθετημένη, εξωτερική τάπα! Το ίδιο μπορεί να γίνει και στον πίσω προφυλακτήρα για το λάδι.

Την αεροδυναμική του συνόλου φροντίζουν δύο ειδικά σχεδιασμένα spoiler εμπρός και πίσω. Το εμπρός είναι σταθερό, ενώ το πίσω «ξεδιπλώνεται» μετά τα 100 χ.α.ω. και είναι μίμηση της κλασικής αεροτομής των αγωνιστικών του 1973, με γρίλιες που παραπέμπουν στα 60s και επιτρέπουν να δει κάποιος τον κινητήρα.

Κινητήρα; Εδώ έχουμε δύο επιλογές: τον βασικό κινητήρα της 964, των 3,6 λίτρων με τους 270 ίππους, το οποίο η Singer ανακατασκευάζει πλήρως, διατηρώντας τον εγκέφαλο, την εξάτμιση και τα παρελκόμενα. Η προτεινόμενη όμως λύση είναι ένας εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένος από την Cosworth (!) 6κύλινδρος boxer κινητήρας με κυβισμό 3,8 λίτρα και απόδοση 360 ίππους. Διαθέτει ειδικά σχεδιασμένους αεραγωγούς εισαγωγής, κυλινδροκεφαλή, πιστόνια, κυλίνδρους, μπιέλες, κορμό και βέβαια ηλεκτρονικό έλεγχο. Είναι κάτι ανάμεσα σε έναν Porsche δρόμου και έναν αγωνιστικό κινητήρα της φίρμας, από πλευράς ισχύος και ρυθμών περιστροφής. Η εξάτμιση μπορεί είτε να είναι η κανονική, αλλά με κεντρική διπλή εξαγωγή, είτε κατασκευασμένη από ελαφρύ μέταλλο και σχεδιασμένη για μέγιστη απόδοση του κινητήρα στον τομέα της ροπής.

Η μετάδοση είναι η G50 της Getrag, ανακατασκευασμένη από τη Singer σε επίπεδα αγωνιστικών ανοχών και ποιότητας κατασκευής. Οι σχέσεις επιλέγονται για κάθε διαφορετική διαμόρφωση κινητήρα, με στόχο να προσφέρουν επιδόσεις, άνεση και οικονομία! Σαν έξτρα μπορεί να επιλεγεί ένα 6άρι κιβώτιο της Getrag με «close» σχέσεις και LSD διαφορικό πίσω. Η συνδεσμολογία του επιλογέα είναι ειδικά σχεδιασμένη από την Singer να προσφέρει τέλειες και γρήγορες αλλαγές, κάτω από όλες τις συνθήκες. Το πλατό είναι σε ένα κομμάτι και ο δίσκος διπλός από carbon. Το LSD διαφορικό μπορεί να επιλεγεί σαν έξτρα και στο 5άρι G50.

To ηλεκτρικό σύστημα της 964 αντικαθίσταται από ένα καινούριο, με βάση την απλότητα, την μείωση των όποιων δυσλειτουργιών και βέβαια το βάρος. Το σύστημα ελέγχου του κινητήρα της Cosworth επιβάλει Motec power distribution modules [PDM’s], τα οποία ουσιαστικά αντικαθιστούν συνδέσμους, κατανεμητές και ασφάλειες, επιτρέποντας από την άλλη την εύκολη διάγνωση των όποιων βλαβών. Τα εμπρός φώτα έχουν αντικατασταθεί από Hella Bi Xenon που έχουν εξελιχθεί ειδικά για τους αγώνες ALMS, με καθαρούς φακούς. Τον επιπλέον φωτισμό εμπρός φροντίζουν προβολείς ομίχλης, επίσης της Hella. Τα φλας είναι τοποθετημένα μέσα σε καινούρια  ολοκληρωμένα φωτιστικά σώματα, ενώ  πίσω οι βάσεις και οι φακοί είναι καινούριοι σε σχεδίαση.

Η βασική ανάρτηση περιλαμβάνει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της KW και γόνατα. Διατηρούνται μόνο οι υστερούντες βραχίονες πίσω και όλα τα άλλα μέρη αντικαθίστανται από κομμάτια υψηλής τεχνολογίας, στη σχεδίαση και την κατασκευή. Η ρύθμιση της ανάρτησης, που παραμένει η original σε σχεδίαση, ισορροπεί ανάμεσα στην κίνηση στο δρόμο (ευκολία χειρισμών, ησυχία και άνεση) και τον απόλυτο έλεγχο που επιβάλει η οδήγηση στην πίστα. Σαν έξτρα προσφέρονται αμορτισέρ της Ohlins, ρυθμιζόμενα σε τρία επίπεδα, συνδυασμένα με ελατήρια της Eibach και αναβαθμισμένες αγωνιστικής χρήσης αντιστρεπτικές.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Singer το σύστημα διεύθυνσης της 964 είναι ότι καλύτερο έχει φορέσει η 911 μέχρι σήμερα και ένα από τα καλύτερα που βγήκαν ποτέ σε παραγωγή, οπότε δεν αλλάζεται κάτι, απλά γίνεται πλήρης ανακατασκευή. Στο κομμάτι των φρένων προτιμήθηκε να χρησιμοποιηθούν φρένα της Porsche, που ταιριάζουν καλύτερα στην κατανομή βάρους του σασί και την όλη φιλοσοφία και διαλέχτηκαν αυτά της 993 Turbo, που προσφέρουν πέρα από ικανοποιητική δύναμη πέδησης. Τα μπροστινά φρένα ψύχονται από εισαγωγές στον εμπρός προφυλακτήρα.

Οι ζάντες της 911 Singer είναι 17άρες, αλουμινένιες, αντίγραφα των κλασικών Fuchs που φορούσαν οι Porsche πίσω στα 60s, σε υλικό που τις κάνει ιδιαίτερα ελαφριές και πολύ ισχυρές. Οι εμπρός είναι 9×17 και οι πίσω 11×17, ενώ τα ελαστικά Michelin Pilot Sport PS2 έχουν διαστάσεις 225/45 x 17 και 275/40 x 17 αντίστοιχα. Μπορούν να επιλεγούν και ελαστικά –R με διαστάσεις 235/40 x 17 και 275/40 x 17, τα οποία όμως δεν κάνουν για βρεγμένο δρόμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τί χρειάζεται για να αποκτήσεις μία 911 Singer; Τίποτε παραπάνω από μία 911-964 των ετών 1990-94, όπως αυτή της φωτογραφίας, και 300 με 500.000 δολάρια, ανάλογα με τις επιλογές σου στα έξτρα κομμάτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.