ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νέο μοτέρ V6 και τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης για το Range Rover (vid)

Νέο μοτέρ V6 και τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης για το Range Rover (vid)

Στο Range Rover του 2017, η JLR παρουσιάζει νέο μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 και τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης. Το αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που περιμένει κάποιος από ένα όχημα αυτής της κατηγορίας. Και που συναντά στον ανταγωνισμό.

Tο Range Rover θα διαθέτει κάμερες και ραντάρ για αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, θα έχει το σύστημα διατήρησης του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας και ενεργό cruise control που θα μπορεί να ακολουθεί τη ροή σε ένα μποτιλιάρισμα και να καθορίζει την ταχύτητα στο ταξίδι σύμφωνα με τα όρια. Άρα θα μπορεί να πάει από το ένα μέρος στο άλλο με την ελάχιστη συμμετοχή του οδηγού. Θα μπορεί επίσης να παρακολουθεί τα αντανακλαστικά του και να κρίνει αν είναι κουρασμένος, θα παρκάρει μόνο του και θα φρενάρει μόνο του σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει στην εμφάνιση ενός ξαφνικού εμποδίου.  

Στην καμπίνα η εργονομία έχει απλοποιηθεί, χάρη στην χρήση του infotainment InControl Touch Pro της Land Rover, με οθόνη αφής 10 ιντσών. Είναι το ίδιο που χρησιμοποιεί και η Jaguar XF.

Τα σημαντικότερα νέα ωστόσο είναι αυτά που κρύβονται κάτω από το καπό. Εκεί θα βρείτε τον 3.0 V6 με το μηχανικό συμπιεστή της Jaguar F-type, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό V8. Με απόδοση 340 PS και ροπή 46 kgm, το θηριώδες Range Rover θα κάνει 0-100 km/h σε 7,1”.

Για όσους ψάχνουν πιο δυνατές συγκινήσεις, μέσα στο 2017 θα προκύψει και η SVAutobiography Dynamic Edition. Μια έκδοση με V8 550 ίππων, αντίπαλος για την Porsche Cayenne Turbo. Θα κάνει 0-100 km/h σε 5,1” και χάρη στην χαμηλότερη κατά 8 mm ανάρτηση θα έχει πιο σπορ συμπεριφορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.