Η εντυπωσιακή μετατροπή του Fiesta RS WRC από τη Ford (φωτό, βίντεο)

Η εντυπωσιακή μετατροπή του Fiesta RS WRC από τη Ford (φωτό, βίντεο)

Η τελευταίο, αλλά σαφώς όχι έσχατη, πρεμιέρα πριν από την έναρξη της σεζόν του World RallyChampionship 2017 είναι το Ford Fiesta RS WRC. Και το αυτοκίνητο εξωτερικά είναι εντυπωσιακό. Φτερό επί φτερού και πτέρυγα επί πτέρυγας. Τόσες πτέρυγες, πτερυγίδια, προεκτάσεις και προεκτασούλες δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια στο WRC.

Βέβαια, αυτό είναι κάτι που ευνοούν οι νέοι κανονισμοί του πρωταθλήματος που έκαναν τα αυτοκίνητα πιο φαρδιά, πιο ελαφριά, αλλά και με μεγαλύτερη και πιο επιθετική αεροδυναμική αρωγή και ελευθερία. Παρόλα αυτά, στο νέο Fiesta RS WRC το τελικό αποτέλεσμα δείχνει πιο ώριμο και καθαρό, με φαρδύτερα φανάρια και μάσκα εμπρός, ενώ πίσω μπήκαν οριζόντια φώτα.

 

Δυστυχώς όμως, πέρα από το κραυγαλέα θετικό αισθητικό αποτέλεσμα, το Fiesta αντιμετώπισε προβλήματα με το μοτέρ του, όταν οι Ott Tänak και Raigo Mölder δοκίμσαν το αυτοκίνητο που προετοίμασε η M-Sport στην Ισπανία, σύμφωνα με τον Jaume Soler.

Ωστόσο όταν τα πράγματα πάνε καλά κάτω από το καπό και δεν ρατάρει, είναι πύραυλος στα στριφτερά χωμάτινα κομμάτια. Και είναι κάτι που το ευχόμαστε ολόψυχα, μιας και η σεζόν του 2017 ήδη φαντάζει συναρπαστική, με την Toyota να επιστέφει στα χώματα, ενώ οι Citroen, VW, Hyundai και ο πρωταγωνιστής των video, το Ford μέσω της M-Sport να είναι εκεί έξω και να δοκιμάζουν τα νέα και αδιανόητα γρήγορα αυτοκίνητά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Γιάννης Κουτσουφλάκης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.