ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δείτε για … ποιους εξελίχθηκαν οι πλευρικοί αερόσακοι (βίντεο)

Δείτε για … ποιους εξελίχθηκαν οι πλευρικοί αερόσακοι (βίντεο)

Οι πλευρικές συγκρούσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, ειδικά αν τα δύο αυτοκίνητα που εμπλέκονται έχουν σημαντική διαφορά σε διαστάσεις, βάρος  αλλά και ηλικία.

Η διαφορά ηλικίας έχει να κάνει με την τεχνολογία παθητικής ασφάλειας κάθε αυτοκινήτου. Η παλαιότερη φιλοσοφία ήταν το μπροστινό μέρος να έχει την αντοχή ενός πολιορκητικού κριού, έστω κι αν αυτό σήμαινε ότι οι δυνάμεις δεν εκτονώνονταν και το φορτίο που ταλαιπωρούσε οδηγό και επιβάτες ήταν μεγαλύτερο. Όπως και η ζημιά στο εμπόδιο που έπεφτε το αυτοκίνητο. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έφερε τις ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης, με το αυτοκίνητο να υποχωρεί ως ένα σημείο απορροφώντας την ενέργεια της σύγκρουσης. Έτσι μπορεί το εμπρός ή το πίσω τμήμα να παθαίνει μεγαλύτερη ζημιά, αλλά η καμπίνα μένει ανέπαφη και οι δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα των επιβατών είναι μικρότερες.

Αντίθετα με τις μετωπικές συγκρούσεις, στις πλευρικές δεν έχεις την πολυτέλεια της προστασίας από την ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης. Σε αυτό το κομμάτι έρχονται να βοηθήσουν οι πλευρικοί αερόσακοι, τόσο αυτοί που βγαίνουν από τα πλαϊνά των καθισμάτων όσο και αυτοί τύπου κουρτίνας, που βγαίνουν από την οροφή στο εσωτερικό περίγραμμα του ανοίγματος των θυρών.

Στο video, από τους δρόμους της Αγ. Πετρούπολης στη Ρωσία, βλέπουμε την χρησιμότητα των πλευρικών αερόσακων στην πράξη.  Ο οδηγός αυτού του Tiguan ξεκίνησε από την δεξιά λωρίδα να κόψει την αριστερή, για να μπει σε ένα μικρότερο δρομάκι. Ενώ στην αριστερή λωρίδα κινείται γρήγορα ένα Golf ΜκΙΙ, το Tiguan κινείται τόσο αργά που ουσιαστικά αποτελεί φράγμα. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Και σφοδρή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Mιχάλης Γεωργιάδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.