ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η συγκινητική συνάντηση με μια «αγάπη» 38 ετών

Η συγκινητική συνάντηση με μια «αγάπη» 38 ετών

Όταν τα παιδιά του Ιταλού Carlo Tedeschi έμαθαν ότι ο πατέρας τους είχε καρκίνο αποφάσισαν να του κάνουν ένα δώρο. Και το πιο όμορφο δώρο ήταν να του αναπαλαιώσουν το αγαπημένο του οικογενειακό αυτοκίνητο Ford Fiesta, ηλικίας που ήταν ήδη 38 ετών. Και ήταν αυτό το αυτοκίνητο που και τα επτά παιδιά του έμαθαν να οδηγούν αλλά και με αυτό έκαναν τις οικογενειακές τους διακοπές. Ένα αυτοκίνητο που ούτε λίγο ούτε πολύ είχε διανύσει 245.000 χιλιόμετρα.

Τι έκαναν λοιπόν τα 7 παιδιά του. Αποφάσισαν να δώσουν ζωή στον 8ο «παιδί» του. Ο ίδιος ο πατέρας τους το είχε πεί. Το Fiesta είναι  το «όγδοο παιδί» της  οικογένειας μου.

Τα παιδιά του ζήτησαν τη βοήθεια φίλων Γερμανών που κατάφεραν να βρουν γνήσια ανταλλακτικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δύσκολη η αναζήτηση. Τελικά κατάφεραν να  διασφαλίσουν την περίοπτη χρυσή πλακέτα για το μοντέλο του 1978.

Τα παιδιά του Carlo Tedeschi έχουν παραδοσιακά ονόματα: Cristina, Monica, Francesco, Massimo, Paolo, Valentina, Chiara και … Fiesta !!! Ο Carlo και η γυναίκα του Gianfranca πάντα μιλούσαν με καμάρι για το 8ο παιδί τους.

«Το Fiesta είναι ένα μεγάλο κομμάτι της οικογένειάς μας. Εγώ ο ίδιος και οι δύο νεότερες αδερφές μου όχι μόνο μάθαμε να οδηγούμε με το Fiesta, αλλά ήταν και το αυτοκίνητο με το οποίο ο μπαμπάς μας έφερε από το μαιευτήριο» δήλωσε ο νεαρότερος γιος Paolo, 34 ετών.

«Ξέραμε ότι το όνειρό του γι’ αυτό το αυτοκίνητο ήταν να ξαναγίνει σαν καινούργιο. Έδινε το παρών σε γάμους, διακοπές, σαν κανονικό μέλος της οικογένειας. Όλοι το γνωρίζουν. Είμαστε η οικογένεια Fiesta.»

Όλα τα παιδιά του Tedeschi, ηλικίας από 28 έως 46 ετών, έμαθαν να οδηγούν στο Fiesta, που ο Carlo αγόρασε ολοκαίνουργιο από μία αντιπροσωπεία κοντά στο σπίτι τους στο Sant’llario d’Enza, Reggio Emilia, στην Ιταλία. Το μοναδικό αυτοκίνητο στη ζωή του που αγόρασε καινούργιο έχει γράψει τώρα στο κοντέρ 245,000 km, αλλά είχε εμφανή σημάδια φθοράς.

Για να λάβουν τον τίτλο του κλασικού και να δικαιούνται την ειδική χρυσή πλακέτα, τα αυτοκίνητα πρέπει να φέρουν μόνο γνήσια εξαρτήματα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν το ξεφτισμένο ύφασμα των καθισμάτων που δεν διατίθεται στην Ιταλία. Ωστόσο το εγχείρημα μαθεύτηκε στη Γερμανική κοινότητα οπαδών του Fiesta, οι οποίοι έκαναν έκκληση για βοήθεια και έσωσαν την κατάσταση.

Η οικογένεια Tedeschi ήταν επίσης επίτιμη προσκεκλημένη όταν η Ford αποκάλυψε την επόμενη γενιά Fiesta στην Κολωνία την περασμένη εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έγινε και πάλι πανέμορφο. Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να ξανανιώσω τόσο εύκολα,» δήλωσε ο Carlo.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.