ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βάζοντας αλυσίδες σε μηχάνημα έργου… για λόγο που δεν φαντάζεστε! (βίντεο)

Βάζοντας αλυσίδες σε μηχάνημα έργου… για λόγο που δεν φαντάζεστε! (βίντεο)

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο καιρός είναι αρκετά μαλακός και οι δρόμοι έχουν βελτιωθεί, με αποτέλεσμα ο περισσότερος κόσμος να μην έχει βάλει ποτέ αλυσίδες ή έστω και χειμερινά ελαστικά. Εξαίρεση βέβαια αποτελούν αυτοί που ζουν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές καθώς η οδήγηση γι’αυτούς είναι αρκετά διαφορετική γενικώς, σε δρόμους με στροφές, κατολισθήσεις, έντονες ανωφέρειες, λάσπες και χιόνια. Όσοι έχει χρειαστεί να βάλουν αλυσίδες επειδή έχουν κολλήσει στα χιόνια, είναι μια εμπειρία που δεν τη ξεχνούν ποτέ. Φαντάσου λοιπόν να είχες να βάλεις αλυσίδες σε ένα μηχάνημα έργου, σε έναν γεωπροωθητή (μπουλντόζα), με τροχούς διαμέτρους τριών και πλέον μέτρων. Το καλό είναι πως λόγω μεγέθους έχεις άπλα, ενώ στο ΙΧ η στενότης του χώρου είναι που δυσκολεύει την κατάσταση.

Στο video που βλέπεις ο ήλιος λάμπει, χιόνια δεν υπάρχουν και ο εργάτης είναι με κοντομάνικο, οπότε ίσως σκέφτεσαι για πιο λόγο ένα τέτοιο μηχάνημα που μάλλον είναι και τετρακίνητο να χρειάζεται αλυσίδες; Αφενός δεν υπάρχει πάγος, αφετέρου αυτό έχει πολύ καλή πρόσφυση. Η απάντηση είναι πως οι αλυσίδες εδώ είναι για να προστατεύσει το ελαστικό, που σύμφωνα με τις πληροφορίες κοστίζει πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ. Ο γεωπροωθητής αυτός δουλεύει σε χυτήριο και το καυτό μετάλλευμα θα μπορούσε να καταστρέψει τα λάστιχα οπότε με τις αλυσίδες προστατεύεται κάπως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.