ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τί βγαίνει αν διασταυρώσεις ένα S2000 με ένα NSX πρώτης γενιάς; Ένα … S3500 με 450 «ατμοσφαιρικά» άλογα! (βίντεο)

Τί βγαίνει αν διασταυρώσεις ένα S2000 με ένα NSX πρώτης γενιάς; Ένα …  S3500 με 450 «ατμοσφαιρικά» άλογα! (βίντεο)

Δεν πρόκειται για καινούργιο project. Όμως δεν το έχουμε δείξει κι αξίζει να το δείτε και να το ακούσετε, αφού είναι ένα ιδιαίτερα προσεγμένο όπλο για time attack.

To έφτιαξε η αυστριακή ECU Performance Kaps & Biegler για να γιορτάσει τα 10 χρόνια της, το 2015.

Πήρε ένα Honda S2000, το έγδυσε, το ενίσχυσε, του προσάρμοσε ένα hard top με γραμμή fastback για καλή αεροδυναμική και το έβαψε στα ιστορικά χρώματα –θαλασσί και πορτοκαλί– της Gulf Racing.

Κατόπιν έβγαλε τον 4κύλινδρο F20C και τον αντικατέστησε με έναν V6 C32B από το πρώτο, εμβληματικό Honda NSX. Και δεν σταμάτησε εκεί, αφού αύξησε τη διαδρομή των εμβόλων για να φέρει τον κυβισμό από τα 3,2 στα 3,5 λίτρα, εξέλιξε ροϊκά τα καπάκια και τοποθέτησε aftermarket εκκεντροφόρους, εξαπετάλουδη εισαγωγή Jenvey, custom χταπόδια και εξατμίσεις. Τη διαχείριση ανέλαβε μια κεντρική μονάδα (ECU) Platinum Sport 2000 της Haltech με ενισχυτές HPI6 για την ανάφλεξη.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των βελτιώσεων, η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί στους 450 PS και η ροπή στα 40,8 kgm.

Τα άλογα και τα χιλιογραμμόμετρα φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσα από έναν διπλόδισκο συμπλέκτη Tilton κι ένα σειριακό 6άρι κιβώτιο Drenth. Οι αναρτήσεις coilover KW Competition κρατούν το αυτοκίνητο στο δρόμο, ενώ στις υψηλότερες ταχύτητες αναλαμβάνει η εξελιγμένη αεροδυναμική, με το αγωνιστικών προδιαγραφών splitter μπροστά, τη μεγάλη πτέρυγα και τον πίσω διαχύτη που δεν θα αδικούσε ένα πρωτότυπο του Le Mans!

Δείτε, στα video που ακολουθούν, την ανάλυση της μετατροπής και στη συνέχεια το Honda S3500 να «κελαηδάει» στο δυναμόμετρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης, drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.