Vintage αλλά και… ηλετροκινούμενες Rolls-Royce (βίντεο – φωτό)

Vintage αλλά και… ηλετροκινούμενες Rolls-Royce (βίντεο – φωτό)

Μία Rolls-Royce είναι το άπιαστο όνειρο πολλών.

Και ενώ όλο και περισσότερες χώρες και πόλεις υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, όλο και πιο σπάνια βλέπουμε ένα κλασικό αυτοκίνητο στους δρόμους.

Ηλετροκινούμενη οκταθέσια Rolls-Royce Phantom V του 1961

Η βρετανική επιχείρηση Lunaz Design είχε μια άλλη ιδέα: συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής και εξαιρετική τεχνουργία, να φέρουν στον 21ο αιώνα «τα πιο όμορφα και διάσημα αυτοκίνητα», εξοπλίζοντας τα με ηλεκτροκίνηση. Προς το παρόν, εργάζονται πάνω σε μια πλήρως ηλετροκινούμενη οκταθέσια Rolls-Royce Phantom V του 1961 και σε μια Jaguar XK120 του 1953, την ώρα που η εταιρία ανακοίνωσε το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

‘Ενα Vintage από το μέλλον

Το στούντιο στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας ξεκινά με το να αφαιρέσει τα πάντα από το αυτοκίνητο, κρατώντας μόνον το μεταλλικό εξωτερικό. Με τρισδιάστατο σκάνερ, σχεδιάζει σε υπολογιστή το σύστημα κίνησης ώστε να είναι τέλεια η προσαρμογή του.


Περιλαμβάνεται σύστημα πρόσφυσης και προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πορείας και άλλα «βοηθήματα» τα οποία επιτρέπουν στο vintage αυτοκίνητο να λειτουργεί ως όχημα της εποχής μας – και του μέλλοντος.

Το εσωτερικό επωφελείται της διαδικασίας εκσυγχρονισμού, με εξοπλισμό όπως GPS, σύστημα ψύξης-θέρμανσης. Ακόμη και τα αρχικά καντράν προσαρμόζονται στην ηλεκτροκίνηση.

Δυο σετ μπαταριών, με δυνατότητα διαδρομής περισσότερων των 400 χιλιομέτρων πριν την επαναφόρτιση. Τα συστήματα κίνησης δίνουν ιπποδύναμη μεταξύ 135 ίππων και 590 ίππων, αναλόγως του οχήματος.

Το Lunaz Design προγραμματίζει και μία πλήρως ηλεκτροκινούμενη Rolls-Royce Silver Cloud (του 1956).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.