ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H BMW παρουσίασε τη νέα σειρά 7 [βίντεο]

H BMW παρουσίασε τη νέα σειρά 7 [βίντεο]

Αισθητικά ακολουθείται η νέα γραμμή της μάρκας, όπως αυτή εκφράστηκε καταρχήν με τις σειρές 3 και 4, ενώ στο εσωτερικό το ταμπλό είναι τελείως καινούργιο, με ψηφιακό πίνακα οργάνων, με συστήματα όπως head up display και νυχτερινής όρασης, καθώς και με το iDrive της 5ης γενιάς. Που θα συνδυάζει touchpad και οθόνη αφής, ενώ προαιρετικά υπάρχει, για πρώτη φορά και σύστημα εντολών με χειρονομίες.

Ενδιαφέρον τεχνολογικό στοιχείο της νέας λιμουζίνας της BMW είναι το σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου στάθμευσης (Remote Control Parking), στάνταρ είναι η πνευματική ανάρτηση, με ηλεκτρονικό έλεγχο της απόσβεσης, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει και ενεργή τετραδιεύθυνση στις τετρακίνητες xDrive.

Το βάρος της νέας σειράς 7 έχει μειωθεί χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στο πλαίσιό της με τη τεχνολογία Carbon Core, ενώ η γκάμα των κινητήρων, για την αρχή τουλάχιστον περιλαμβάνει δύο υπερ-τροφοδοτούμενους 6κύλινδρους 3.000 κυβικών: τον diesel της 730d, με 265 ίππους και το σύνολο βενζίνης της 740i με 326 ίππους. Πιο ψηλά υπάρχει η 750i με τον V8 των 4.400 κυβικών, που αποδίδει 450 ίππους και εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 4,4 δεύτερα (τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250).

Η πιο «καθαρή» καινούργια 7άρα είναι η plug-in υβριδική 740e με 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2.000 κυβικών, που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων ενσωματωμένο στο κιβώτιο. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 326 ίππους, οι επιδόσεις είναι 0-100 σε 5,5 δεύτερα και η επίσημη κατανάλωση είναι 2,1 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα. Η ηλεκτροκίνητη αυτονομία είναι 40 χιλιόμετρα, αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 120 χλμ./ ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.