Δέκα supercar που ο καθένας θα ήθελε έστω και να οδηγήσει (εικόνες)

Δέκα supercar που ο καθένας θα ήθελε έστω και να οδηγήσει (εικόνες)

Με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα να είναι αυτή (άθλια) που είναι, ίσως αποτελεί πρόκληση να μιλάμε για supercars. Ίσως όμως να είναι και μια ευκαιρία για ένα τάιμ άουτ από την σκληρή καθημερινότητα, ώστε να δούμε μερικά υπεραυτοκίνητα που κάποτε μπορεί να …συνόδεψαν τα όνειρά μας.

 

10. NISSAN GT-R

Το Nissan GT-R είναι ίσως το πιο προσιτό supercar στον κατάλογο, από τη στιγμή βεβαίως που κάποιος είναι αποφασισμένος να δαπανήσει ένα ποσό γύρω στις 150.000 ευρώ (στην Ελλάδα), αλλά η δύναμη και οι επιδόσεις του σίγουρα είναι βέβαιο πως δεν θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Με κινητήρα 550 ίππων μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και όποιος το οδηγήσει θα καταλάβει ότι έχει να κάνει με ένα …θηρίο. Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση του ιαπωνικού supercar να μην έχει τις φατνεζί γραμμές άλλων supercars , ένα όμως είναι το βέβαιο. Το GT-R αξίζει τον σεβασμό μας.

 

9. BUGATTI VEYRON 16.4

Σίγουρα η Bugatti Veyron κάθε άλλο παρά ένα προσιτό supercar είναι αφού η τιμή της ξεπερνάει τα 2 εκάτ. ευρώ. Από την άλλη όμως, είναι ένα επιβλητικό όχημα με κινητήρα που παράγει 1.200 ίππους και δίνει την ευκαιρία στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα.  Παράλληλα, η Veyron είναι το αυτοκίνητο που κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο αφού στην έκδοση 16.4 Super Sport χτύπησε 415 χλμ./ώρα σε επίσημη δοκιμή και 431 χλμ./ώρα σε δοκιμή στην πίστα.

 

8. LAMBORGHINI HURACAN

H Lamborghini Huracan είναι το νέο supercar από την εταιρεία. Ένας V-10 κινητήρας 602 ίππων που συνεργάζεται με ένα επτά ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο και επιτρέπει στην Huracan να φτάσει ταχύτητες πάνω από 325 χλμ. την ώρα και να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα.

 

7.PAGANI Zonda Revolucion

Κομψό, με έντονες καμπύλες του αμαξώματος, χαμηλό, με επιθετική αεροτομή, και ένα V12 κινητήρα (από την AMG) που παράγει 800 ίππους με τελική ταχύτητα στα 350 χλμ./ώρα το Pagani Zonda Revolucion είναι ένα υπέροχο supercar. Όταν όμως η τιμή του ξεπερνάει τα 2 εκάτ. ευρώ, τότε…  Σε σχέση με τις υπόλοιπες Zonda, η συγκεκριμένη έχει βελτιωθεί στον τομέα της αεροδυναμικής. Οι μηχανικοί της Pagani τοποθέτησαν νέα βοηθήματα αλλά και πίσω αεροτομή με σύστημα DRS με δυο επιλογές λειτουργίας, ένα σύστημα που έρχεται απ΄ ευθείας από τη F1.

 

6. W MOTORS LYKAN Hypersport

Παράγεται από W Motors, και το  Lykan Hypersport είναι το πρώτο supercar να παράγεται στη Μέση Ανατολή. Με τιμή στα 3.400.000 δολάρια, είναι το τρίτο πιο ακριβό αυτοκίνητο που παράχθηκε ποτέ και τοποθετείται πίσω από την Lamborghini Veneno ($ 4.5 εκατομμύρια) και τη Maybach Exelero ($ 8,000,000). Θα κατασκευαστούν μόνο 7 κομμάτια, ο κινητήρας είναι ένας 3.7 λίτρων που αποδίδει 750 ίππους και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου υπολογίζεται σε 385 χλμ./ώρα. Χρυσοκέντητα δερμάτινα καθίσματα, και πολύτιμοι λίθοι ( διαμάντια, ρουμπίνια, κίτρινα διαμάντια, ζαφείρια) δεν θα μπορούσαν να λείπουν ένα την εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση του αυτοκινήτου.

 

5. KOENIGSEGG ONE:1

Με τιμή από 2.800.000 δολάρια η Koenigsegg One: 1 έχει κατασκευαστεί για ένα σκοπό: την ταχύτητα. Το όνομά της, “ένα προς ένα”, αναφέρεται στην αναλογία ίππων βάρους, αφού ένας ίππους αντιστοιχεί σε ένα κιλό βάρους. Όλα αυτά στην έκδοση του μοντέλου με τους  1.341 ίππους όταν το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από E85 αλκοόλ μείγμα βενζίνης. Η εσωτερική επένδυση είναι ελάχιστη, αλλά καλύπτεται από άνθρακα, τα καθίσματα έχουν ζώνες έξι σημείων για να σας κρατήσει σταθερά επάνω στο κάθισμα κατά την οδήγηση, και σύμφωνα με την φίρμα το ο δείκτης του κοντέρ σταματάει στα 450 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας του One: 1 είναι ένα 5,1 λίτρων twin turbo V-8 που παράγει 1341 ίππους (1.161 ίππους αν χρησιμοποιείτε κανονική βενζίνη).

 

4.PORSCHE 918 SPYDER

Η διάδοχος της Porsche Carrera GT έρχεται με τη μορφή ενός 887 ίππων υβριδικού supercar, που δεν είναι άλλο από την 918 Spyder. Κοστολογείται στα $ 847.000 και κερδίζει βεβαίως τη θέση της στον σχετικό κατάλογο. Με ένα V-8 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, η 918 Spyder διαθέτει εξαιρετική επιτάχυνση και τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα κορυφή. Με τρεις κινητήρες που εργάζονται από κοινού, και επτά ταχυτήτων κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, η 918 Spyder διαθέτει ένα από τα πιο πολύπλοκα συστήματα κινητήρων από κάθε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι σήμερα. Η 918 Spyder δεν απογοητεύει και στον τομέα της εμφάνισης, με το χαμηλό αμάξωμα και τις κομψές καμπύλες.

 

3. FERRARI LAFERRARI

Παρόλο που μπορεί να έχει ένα ανόητο όνομα, η Ferrari LaFerrari ετοιμάζεται να γίνει ο βασιλιάς των εξωτικών σπορ αυτοκινήτων, με τιμή στα 1,400,000 δολάρια. Η LaFerrari τροφοδοτείται από ένα 950 ίππων υβριδικό σύνολο. Ο V12 κινητήρας παράγει  789 ίππους και παίρνει τους επιπλέον 161 ίππους του από έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Η LaFerrari «χτυπάει» τελική ταχύτητα 365 χλμ./ώρα, ενώ από θέση στάσης το κοντέρ δείχνει 300 χλμ./ώρα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.

 

2. LAMBORGHINI EGOISTA

Δημιουργήθηκε ως ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο για την 50η επέτειο της Lamborghini, και, πέραν κάθε αμφισβήτησης, το Egoista μοιάζει βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το supercar είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο και με επικάλυψη από ένα απορροφητικό υλικό που δεν επιτρέπει στα ραντάρ της αστυνομίας να το «πιάσουν». Το εσωτερικό του Egoista  μοιάζει με το πιλοτήριο ενός μαχητικού με ένα κάθισμα και ένα φουτουριστικό σύστημα heads-up display. Το Egoista  είναι εξοπλισμένο με ένα κινητήρα V10 με 600 ίππους και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ./ώρα.

 

1. MCLAREN P1

Η McLaren P1 στέκεται ψηλά σε αυτό τον κατάλογο, χάρις στον εξαιρετικό σχεδιασμό της, τη δύναμη, και την εικόνα που βγάζει στο δρόμο. Δυστυχώς όμως, για όποιον ενδιαφέρεται, με τιμή στα 1.1 εκατομμύρια δολάρια έχουν ήδη πωληθεί και τα 375 μοντέλα που κατασκευάστηκαν. Κάτω από το καπό του Ρ1 υπάρχει ένας twin turbo 3.8 λίτρων κινητήρας 727 ίππων που συνεργάζεται με έναν 177 hp ηλεκτρικό κινητήρα και η συνδυασμένη ιπποδύναμη των δύο φτάνει τους 903 ίππους. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.  Η P1 είναι αυτή που αναβάθμισε την εικόνα της  McLaren ως κατασκευαστή supercars.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.