ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο Opel Astra: Υψηλή Τεχνολογία σε Προσιτή Τιμή, Μειωμένοι Ρύποι

Νέο Opel Astra: Υψηλή Τεχνολογία σε Προσιτή Τιμή, Μειωμένοι Ρύποι

Δημιουργία κορυφαίων τεχνολογιών και χαρακτηριστικών σε προσιτές τιμές: αυτός ήταν ο φιλόδοξος στόχος της Opel για την εξέλιξη του νέου Astra. Σαν αποτέλεσμα, το νέο Opel Astra κάνει ένα πραγματικό άλμα: είναι ελαφρύ και ευέλικτο, αποδοτικό χάρη σε νέους high-tech κινητήρες, ενώ λανσάρει καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες στη δημοφιλή κατηγορία C, μέχρι πρότινος γνωστές από υψηλότερες κατηγορίες.

Στη βάση των κινητήρων του Astra συναντάμε ένα νέο, τρικύλινδρο 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo 77 kW/105 hp, που κάνει το  Opel καθαρό και οικονομικό,  με κατανάλωση μόλις 4,2 lit / 100 km και εκπομπές 96 grams CO2 / km σε συνδυασμό με Start/Stop και κιβώτιο Easytronic 3.0. Από πλευράς diesel, τρεις εκδόσεις της νέας γενιάς του «αθόρυβου diesel»  1.6 CDTI προσφέρονται με 70 kW/95 hp – 100 kW/136 hp που, σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, καταναλώνουν κάτω από 4,0 lit καυσίμου στο μικτό κύκλο: ο πιο οικονομικός που διατίθεται μέχρι τώρα καταναλώνει 3,4 lit / 100 km (90 g/km CO2).

Το νέο Opel Astra λανσάρει το σύστημα φωτισμού full matrix LED στην κατηγορία των συμπαγών – μία τεχνολογία που μέχρι τώρα ήταν προνόμιο των πολυτελών μοντέλων και προσφέρει οδήγηση με μεγάλη σκάλα φώτων που δεν «τυφλώνει» τους άλλους οδηγούς και προσφέρεται σε τιμές που ξεκινούν από 1.150 ευρώ.  Το νέο Astra είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που λανσάρεται με την premium υπηρεσία Opel OnStar. Η υπηρεσία προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας είναι ο «φύλακας άγγελος» για τους κατόχους Astra. Η Opel OnStar προσφέρει στους πελάτες μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών ασφάλειας και άνεσης όπως αυτόματη απόκριση σε σύγκρουση, οδική βοήθεια και ένα 4G LTE mobile Wi-Fi hotspot.

Το νέο Astra ωφελείται επίσης από τη νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment: το νέο R 4.0 IntelliLink διαθέτει οθόνη αφής 7-ιντσών και επιτρέπει εκτενή ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto – στάνταρ από το Enjoy. Η νέα γενιά εργονομικών καθισμάτων Opel, δοκιμασμένη και πιστοποιημένη από ανεξάρτητη ομάδα ειδικών  της πλάτης του Γερμανικού οργανισμού AGR (Campaign for Healthy Backs), είναι ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό. 

Εκτός από τις τεχνολογίες Opel OnStar και IntelliLux LED®, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες Astra μπορούν να ελπίζουν και σε μία σειρά περαιτέρω συστημάτων ασφάλειας, άνεσης και υποστήριξης – πολλά από τα οποία είναι απαράμιλλα σε αυτή την κατηγορία. Η τρίτη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye με Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Assistant) και το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) με Προειδοποίηση  Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning) μαζί με τηνΈνδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) κάνουν την οδήγηση του νέου Astra πιο άνετη και ασφαλέστερη.

Όταν οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Opel ξεκίνησαν την αποστολή τους για να συνεχίζουν την 80ετή παράδοση των Kadett και Astra στη κατηγορία C, κύριος στόχος τους ήταν να ανεβάσουν το νέο Astra στην κορυφή της κατηγορίας στον τομέα της απόδοσης. Κάθε εξάρτημα της δομής του αυτοκινήτου σχεδιάστηκε με γνώμονα το συμπαγή χαρακτήρα. Τα ελαφρά υλικά και οι διαδικασίες είχαν σαν αποτέλεσμα, κάθε νέο Astra να είναι από τουλάχιστον 120 kg μέχρι 200 kg ελαφρύτερο από την αντίστοιχη έκδοση της προηγούμενης γενιάς! Σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία κινητήρων, τα μέτρα αυτά ωφελούν την οικονομία καυσίμου και τις εκπομπές CO2, αλλά παράλληλα χαρίζουν στο νέο Astra ένα δυναμικό ταπεραμέντο: είναι πιο ευέλικτο, πιο ακριβές, στρίβει καλύτερα και προσφέρει μία πιο άμεση συνολική, οδηγική εμπειρία. 

Σίγουρα η έλευσή του θα κάνει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία πιο έντονο, με κερδισμένο τον καταναλωτή.

Θα έρθει στην Ελλάδα στο τέλος του χρόνου, μαζί σχεδόν με το σύστημα Opel OnStar.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.