ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέο Audi Q7: Σπορ χαρακτήρας, αποδοτικότητα, premium άνεση

Νέο Audi Q7: Σπορ χαρακτήρας, αποδοτικότητα, premium άνεση

Με το νέο Q7, η Audi θέτει καινούρια πρότυπα στην κατηγορία των premium SUV. Έχοντας «ελαφρύνει» και διαθέτοντας χαμηλό κέντρο βάρους, αναζητά την ευελιξία και τη σταθερότητα  Την ίδια στιγμή, παρόλο που οι εξωτερικές διαστάσεις του έχουν μικρύνει, υπόσχεται ότι είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, προσφέροντας  περισσότερους εσωτερικούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Τα συστήματα υποστήριξης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας το καθιστούν από τα κορυφαία στην κατηγορία των SUV, ενώ οι αποδοτικοί κινητήρες καταναλώνουν, κατά μέσο όρο, 26% λιγότερα καύσιμα.

Το νέο Audi Q7 ζυγίζει έως 325 κιλά λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο και είναι το ελαφρύτερο στην κατηγορία των SUV. Με μήκος που ξεπερνά τα πέντε μέτρα (5,05 m), πλάτος που αγγίζει τα δύο (1,97 m) και ύψος 1,74 m, το νέο Q7 διαθέτει την καλύτερη σχέση ύψους / βάρος στην κατηγορία. Προσφέρεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις.

Οι κινητήρες, προδιαγραφών EURO 6, προσφέρουν επιδόσεις που προσπαθούν να είναι οι κορυφαίες – στην κατηγορία των μεγάλων SUV με σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους τέσσερις τροχούς. Τα 0-100 km / h έρχονται σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα με τον βενζινοκινητήρα 3.0 TFSI ισχύος 245 kW (333 hp) και σε 6,3 δευτερόλεπτα για τον 3.0 TDI ισχύος 200 kW (272 hp). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο V6 diesel καταναλώνει -κατά μέσο όρο- μόλις 5,7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που αντιστοιχεί σε 149 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Οι μηχανικοί της Audi έχουν μειώσει την κατανάλωση καυσίμου του Q7 από 23% (TDI) έως 28% (TFSI).

Το Audi Q7 θέτει επίσης νέα πρότυπα σε σχέση με τον τρόπο χειρισμού του αυτοκινήτου, την ψυχαγωγία και ενημέρωση (infotainment), τη συνδεσιμότητα και τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Η δεύτερη γενιά της πλατφόρμας modular infotainment είναι εδώ, όπως εδώ, στο νέο Q7, βρίσκεται και το εικονικό πιλοτήριο (cockpit ) της Audi. Η νέα μονάδα ελέγχου MMI με μεγάλη οθόνη αφής κάνει εύκολο το χειρισμό των διαφόρων συστημάτων του αυτοκινήτου. Άλλες ελκυστικές καινοτομίες είναι οι διευρυμένες υπηρεσίες από το Audi connect, η ταμπλέτα της Audi για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων και τα δύο 3D ηχοσυστήματα. Η ενσωμάτωση smartphone με Google Android Auto και Apple CarPlay είναι επίσης κάτι καινούριο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί η ολοκληρωμένη σειρά νέων συστημάτων υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένου του προσαρμοζόμενου αυτόματου πιλότου (adaptive cruise control) με υποστήριξη κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το Audi Q7 e-tron quattro, που θα κάνει την εμφάνισή του λίγο αργότερα, είναι ένα plug in υβριδικό από την Audi, με κινητήρα ντίζελ, με 275 kW (373 ίπποι) και 700 Nm ροπής. Είναι επίσης το πρώτο στον κόσμο plug-in υβριδικό diesel με κίνηση σε όλους τους τροχούς “Quattro”, στην κατηγορία των premium SUV και καταναλώνει στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών NEDC μόλις 1,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Σημειώνουμε ότι με πλήρως φορτισμένη μπαταρία το υβριδικό Q7 μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του για μια απόσταση 56 χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.