Νέο VW Polo TSi Bluemotion

Νέο VW Polo TSi Bluemotion

Τα μοντέλα με το διακριτικό “BLUEMOTION” είναι ειδικά μοντέλα, που ενσωματώνουν φιλικές προς το περιβάλλον βελτιστοποιήσεις σε τέσσερις τομείς: κινητήρα, μετάδοση, αεροδυναμική και σύστημα κύλισης. Και με το Polo BLUEMOTION έχουμε να κάνουμε με το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που συνδυάζει τεχνολογία BLUEMOTION με κινητήρα βενζίνης TSI. Με μέση κατανάλωση καυσίμου 4,1 lt/100km, είναι από τα πιό αποδοτικά αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης στην κατηγορία του.

Ο νέος 3κύλινδρος αλουμινένιος κινητήρας 1.0L TSI διαθέτει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής και αποδίδει 95PS και 160Nm ροπής από τις 1.500 rpm. Προσφέρει καλές επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100km/h σε 10,5 sec και τελική 191 km/h.), ωστόσο τα στοιχεία της κατανάλωσης καυσίμου δείχνουν πόσο αποτελεσματικός είναι: Τα 4,1 lt/100km και τα μόλις 94 gr/km CO2 αποτελούν από τις χαμηλότερες τιμές σε αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης. Επίσης, είναι το μοναδικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο στην κατηγορία με αυτόματο κιβώτιο (DSG), με εκπομπές ρύπων CO2< 100 gr/km. 

Οι εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης καυσίμου στο Polo TSI BlueMotion είναι επίσης αποτέλεσμα επιμέρους βελτιστοποιήσεων σε τομείς όπως η μετάδοση, η αεροδυναμική και η διαχείριση της τριβής. Ο ειδικός αυτός εξοπλισμός περιλαμβάνει:

* Τροποποίηση στο κάτω μέρος του αμαξώματος (επίπεδο πάτωμα)

* Εμπρός μάσκα “κλειστού” τύπου

* Προφυλακτήρες εμπρός & πίσω με ενσωματωμένα σπόϊλερ

* Πλευρικά μαρσπιέ ειδικής σχεδίασης

* Μεγάλη αεροτομή οροφής σε σχήμα Π

* Χαμηλωμένο πλαίσιο κατά 10mm

* Eλαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης

* Μακρύτερες σχέσεις κιβωτίου, εκτός 1ης και 2ης 

Το νέο Polo TSI BlueMotion διατίθεται σε 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα, με μηχανικό κιβώτιο 5-σχέσεων ή DSG κιβώτιο «ξηρού τύπου» 7-σχέσεων. Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ οι ενδεικτικές λιανικές τιμές με απόσυρση διαμορφώνονται ως εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.