ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Land Rover Defender: 67 χρόνια, 2.000.000 οχήματα!!! [video]

Land Rover Defender: 67 χρόνια, 2.000.000 οχήματα!!! [video]

Γιορτάζοντας τα 67 χρόνια παραγωγής Land Rover series και Defender, η φίρμα παρήγαγε ένα μοναδικό όχημα, με αριθμό παραγωγής 2.000.000!!!

Το Δεκέμβρη του 2014 συλλέκτες και φίλοι του Defender θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτό το μοναδικό Land Rover σε μία δημοπρασία, στον οίκο Bonhams. Τα χρήματα θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό, στην Ερυθρά Ημισέληνο και το ίδρυμα Born Free.

O γενικός διευθυντής της Jaguar – Land Rover Dr Ralf Speth δήλωσε: «Περισσότερα από 67 χρόνια, τα Land Rover Series και Defender είναι τα μέσα μεταφοράς των εξερευνητών, των εθελοντικών οργανισμών, των γεωργών αλλά και των βασιλέων! Μέσα στην ιστορία του έχει γίνει το όπλο των εξερευνητών να ερευνήσουν το ανεξερεύνητο. Ξεκίνησε σαν γεωργικό μηχάνημα για να καταλήξει ένα «είδωλο». Η δημοπρασία είναι μία ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ίδιας της ιστορίας  της Land Rover, ιδίως από τη στιγμή που η παραγωγή του στο Solihull πλησιάζει το τέλος της. Η διάθεση των χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, είναι ο κατάλληλος τρόπος να γιορτάσουμε το ρόλο που έπαιξε το όχημα σε αυτούς τόσες δεκαετίες.»

Μέσα στο Μάη του 2015 μία ομάδα από φανατικούς φίλους του Defender συμμετείχε στην κατασκευή του 2.000.000στου οχήματος στο Solihull. Ανάμεσά τους και ο εξερευνητής Bear Grylls που δήλωσε: «To Land Rover Defender ήταν εκεί για μένα περισσότερες φορές από όσες μπορώ να θυμηθώ. Ήταν ο ήρωας των τηλεοπτικών εκπομπών μας, δουλεύοντας σκληρά να βγάλει το πλήρωμά του από δύσκολα εδάφη. Φημισμένο για την αξιοπιστία του, ήταν τιμή για μένα να μου ζητηθεί να συμμετάσχω στην παραγωγή αυτού του ξεχωριστού Defender.»

Εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, της Ερυθράς Ημισελήνου και του Ιδρύματος Born Free συμμετείχαν επίσης στην παραγωγή. Ανάμεσά τους και η ηθοποιός και ιδρύτρια του Born Free Virginia McKenna OBE.

To όχημα θα παρουσιάσει ο οίκος Βonhams στο Goodwood Festival of Speed, στις 25-28 Ιούνη. Μετά μια σειρά από προγραμματισμένες εμφανίσεις, το «2.000.000» θα δημοπρατηθεί στις 16 Δεκέμβρη στο κτήριο του οίκου, στο Λονδίνο.

Το «Defender 2.000.000» έχει μία σειρά από ιδιαιτερότητες, που το κάνουν ξεχωριστό. Πάνω στο φτερό είναι σχεδιασμένος ένας χάρτης της παραλίας Red Wharf, όπου δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στην άμμο! Ένα σήμα που γράφει «Νο 2.000.000» θα υπάρχει στο πίσω μέρος, αλλά και στην κονσόλα στο ταμπλό. Το όλο ξεχωριστό συμπληρώνεται από ζάντες, φτερά, οροφή, χερούλια στις πόρτες, μάσκα και καθρέπτες σε «Μαύρο Σαντορίνης». Εσωτερικά τα καθίσματα έχουν επίσης το γραφικό της παραλίας Red Wharf, ενώ το logo «Νο 2.000.000» υπάρχει και στα προσκέφαλα. Μία ταμπέλα με τα ονόματα όλων όσων συνετέλεσαν στην κατασκευή του οχήματος είναι τοποθετημένη στη βάση του καθίσματος του οδηγού. Οι αριθμοί κυκλοφορίας είναι S90 HUE, σε άμεση αντιπαράθεση με το HUE 166 του πρώτου Land Rover προπαραγωγής!

Η παραγωγή του γνωστού μας σήμερα σαν Land Rover Series I ξεκίνησε στο Lode Lane το 1947, ενώ η πρώτη του παρουσίαση έγινε στις 30 Απρίλη του 1948 στην έκθεση του Amsterdam.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.