Τί θα δουν οι τυχεροί στο Goodwood Festival of Speed; [videos]

Τί θα δουν οι τυχεροί στο Goodwood Festival of Speed; [videos]

Τί θα δούν φέτος οι τυχεροί που θα επισκεφτούν το Goodwood Festival of Speed; Ας εξετάσουμε μερικά από τα “εκθέματα”.

Τρία κλασσικά αυτοκίνητα της φίρμας θα κάνουν την ανάβαση: η BMW McLaren F1 GTR 1997 Longtail με τον Steve Soper στο τιμόνι. Την BMW F2 March 782 θα οδηγεί ο Johnny Cecotto και την BMW E92 M3 GT2 ALMS / 24 Heures Du Mans ο Cindy Alleman. Μαζί τους θα ανέβει και το τεχνολογικό θαύμα BMW i8 με οδηγό τον Tiff Needell.

Στατικά θα μπορεί κανείς να απολαύσει τη νέα BMW M6 και BMW 3 Series.

BMW M6

H εταιρία που ιδρύθηκε στο Παρίσι πριν από έναν σχεδόν χρόνο και έρχεται να δώσει στα DS της Citroen έναν διαφορετικό, πολυτελή και sport, χαρακτήρα, θα βρίσκεται με πλήρη τη γκάμα της στο Goodwood Festival of Speed. Στην πρώτη ευρωπαϊκή προσπάθεια στα χνάρια της Lexus, της Infinity και αρκετών αντίστοιχων εταιριών στις ΗΠΑ, η DS θα έχει σα ναυαρχίδα της στο festival το Divine DS Concept Car. Το πιο σημαντικό όμως μοντέλο θα είναι το DS5, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που φόρεσε μόνο τα σήματα της DS, τα χαρακτηριστικά φτερά. Από εκεί και πέρα τους φίλους των αυτοκινήτων περιμένουν οι ανανεωμένες εκδόσεις DS3 και DS4.

Ολόκληρη τη γκάμα της Honda θα δουν όσοι επισκεφτούν το Goodwood Festival of Speed. Μπροστά – μπροστά θα είναι το νέο Civic και το επίσης νέο CRV, που βρίσκονται ήδη στις εκθέσεις. Μαζί τους το Type-R που αναμένεται στην αγορά τον Ιούλιο και βέβαια το πολυαναμενόμενο HRV που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Τα βλέμματα βέβαια θα κερδίσει το νέο NSX που θα εκτίθεται και αναμένεται να βγει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2015. 

Μαζί με τα απλά μοντέλα θα βρίσκεται και η ομάδα Honda Yuasa Racing και τους οδηγούς της Matt Neal και Gordon «Flash» Shedden, για να δοκιμάσουν την ανάβαση με το νέο Civic Type R. Έχοντας μόνο μία ημέρα στη διάθεση τους, θα προσφέρουν ανεβάσματα σε φίλους της φίρμας. Στις 26 θα πρέπει να βρεθούν στο Croft για τον 5ο γύρο του British Touring Car. Ο Flash και ο Matt είναι 2ος και 3ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και η ομάδα 1η. 

Honda HRV

Honda Type-R

Accura NSX

Honda Yuasa Racing

H ομάδα Jewsons Isuzu, η επίσημη ομάδα της Isuzu UK, θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του Goodwood Festival of Speed. Το D-Max με το οποίο η ομάδα συμμετέχει στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Cross Country και οδηγό τον Jason Sharp θα αντιμετωπίζει τη διαδρομή Off-Road Experience, παράλληλη σχεδόν με την κλασική ανάβαση. Και όλα αυτά έναν μόνο μήνα πριν τον 4ο αγώνα της χρονιάς στο Hafren Forest της Ουαλίας. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα το 2014 κέρδισε την κατηγορία παραγωγής και αυτή των pick-ups!

Τέσσερα νέα μοντέλα θα παρουσιάσει η αγγλική φίρμα στο Goodwood Festival of Speed: την βελτιωμένη Jaguar XJ στην παγκόσμια πρώτη της, τη νέα Jaguar XJR Rapid Response Vehicle για το Bloodhound SSC να πρωτοεμφανίζεται στο Goodwood Hill, την πρωτοποριακήJaguar XF σε στατική εμφάνιση στο Festival και την επίσημη πρώτη εμφάνιση της έκδοσης παραγωγής της Jaguar F-TYPE Project 7

Jaguar XF Sport Dynamic

Jaguar XJR

Jaguar XF

Jaguar XJR Rapid Response Vehicle for Bloodhound SSC

Παρόλο που το νέο Ibiza θα κάνει το ντεμπούτο του στην Μ. Βρετανία στο Goodwood Moving Motor Show, που προηγείται του speed festival, η παρουσία της Ισπανικής φίρμας θα είναι πολυπληθής. To Ibiza θα είναι εκεί μαζί με πολλά Cupra, το X-PERIENCE και το Mii by MANGO και βέβαια το πισταδόρικο Leon Cup Racer των 330 ίππων, που θα ανέβει στην ανάβαση σε διαμόρφωση Endurance. Μαζί του και το Leon ST CUPRA 280 με ένα Sub8 Performance Pack!

Seat Ibiza

STAND 380

Ίσως το πιο εντυπωσιακό φέτος. Από τη μία η Toleman-Hart F1 του 1984 του Ayrton Senna, με την οποία ο ταλαντούχος νέος (τότε) εντυπωσίασε στο Monaco φτάνοντας στην πρώτη θέση, παρόλο που είχε ξεκινήσει 13ος! Στη πιο δύσκολη για προσπεράσματα διαδρομή της F1. To μονοθέσιο πωλείται στην τιμή του 1 εκατομμυρίου λιρών!

Δίπλα του θα βρίσκεται μία από τις μόλις 500 LaFerrari που θα κατασκευαστούν. Αυτή και μόνο η μικρή παραγωγή έχει φτάσει την τιμή της συγκεκριμένης στα 2,3 εκατομμύρια λίρες!

Μαζί τους θα υπάρχουν ακόμη μία Ferrari 458 Speciale, μία McLaren MP4-12C, ένα Lamborghini Aventador, και το Mercedes G του Prindiville, ένα μοναδικό μοντέλο βασισμένο σε ένα AMG G63 G-wagen,

H Toleman-Hart F1 του 1984 του Ayrton Senna

Prindiville Indomitable G

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.