Audi Q7: οι πινελιές τεχνολογίας πίσω από τους 4 κύκλους. [videos]

Audi Q7: οι πινελιές τεχνολογίας πίσω από τους 4 κύκλους. [videos]

Προηγμένη τεχνολογία αμαξώματος, αποδοτικοί κινητήρες και quattro, βοηθήματα οδήγησης

Με το νέο Q7, η Audi θέτει καινούρια standards στην κατηγορία των premium SUV. H τεχνολογία επέτρεψε τη μείωση του βάρους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, τη βελτίωση των επιδόσεων, της οδικής συμπεριφοράς αλλά και τον περιορισμό της κατανάλωσης κατά 26% (μέσος όρος). Την ίδια στιγμή, το Q7 είναι από τα πια ευρύχωρα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, παρόλο που οι εξωτερικές διαστάσεις του έχουν μικρύνει, ενώ ένα πλήθος από καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης του οδηγού, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας το καθιστούν από τα πρωτοπόρα στην κατηγορία των SUV.

• «Το νέο Q7 σηματοδοτεί το ντεμπούτο της σπονδυλωτής (modular) πλατφόρμας δεύτερης γενιάς που αποτελεί την τεχνολογική μήτρα της Audi για αυτοκίνητα με κινητήρα τοποθετημένο κατά μήκος του αμαξώματος ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει τις δυνατότητές της φίρμας στους τομείς της κατασκευής οχημάτων μειωμένου βάρους, της αποδοτικότητας και των συστημάτων υποστήριξης του οδηγού» όπως δηλώνει ο Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi, Υπεύθυνος Τεχνολογικής Ανάπτυξης

• 325 κιλά ελαφρύτερο και περίπου 26% πιο οικονομικό

• Δύο τρίλιτροι V6 κινητήρες (βενζίνης – diesel)

• Καινοτόμα συστήματα infotainment και υποστήριξης του οδηγού

Προηγμένη τεχνολογία περιορισμού του βάρους

Με μειωμένο το βάρος του αμαξώματος και εντελώς νέο σασί, το νέο Q7 καταφέρνει να προσφέρει υψηλού επιπέδου άνεση και ταυτόχρονα τη χαρακτηριστική απόδοση ενός σπορ Audi – και αυτό τη στιγμή που οι εκπομπές CO2 – είναι εξαιρετικά χαμηλές. Έτσι, ζυγίζει έως 325 κιλά λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο και είναι το ελαφρύτερο στην κατηγορία του, γεγονός που το καθιστά σημείο αναφοράς στα SUV. Κλειδί της επιτυχίας αποτελεί η δομή του αμαξώματος, το οποίο είναι κατά 71 κιλά ελαφρύτερο. Ο συνδυασμός χάλυβα θερμής έλασης υπέρ-υψηλής αντοχής για τον κλωβό ασφαλείας των επιβατών και χυτών τμημάτων, προφίλ και επιφανειών αλουμινίου για το ρύγχος, την «ουρά» και τα διάφορα επιμέρους στοιχεία του αμαξώματος, επέτρεψαν τον περιορισμό του απόβαρου στα μόλις 1.995 κιλά (στην περίπτωση της έκδοσης 3.0 TDI), ενώ η βενζινοκίνητη έκδοση (3.0 TFSI) είναι ακόμα ελαφρύτερη: 1.970 kg.

Σωστές αναλογίες – μεγαλύτεροι χώροι

Από σχεδιαστική άποψη οι αναλογίες του Q7 έχουν αλλάξει σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Το μεγάλο SUV είναι 37 mm κοντύτερο και 15 mm πιο στενό, ενώ πρακτικά έχει το ίδιο ύψος.

Με μήκος που ξεπερνά τα πέντε μέτρα (5,05 m), πλάτος που αγγίζει τα δύο (1,97 m), μεταξόνιο σχεδόν τρία μέτρα (2,99 m) και ύψος 1,74 m, το νέο Q7 διαθέτει την καλύτερη σχέση ύψους / βάρος στην κατηγορία και επιπλέον, διαθέτοντας άφθονους χώρους, προσφέρεται σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις. Στις πενταθέσιες εκδόσεις η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα εντυπωσιακά 890 λίτρα που αυξάνονται στα 2.075 λίτρα όταν «πέσει» η δεύτερη σειρά καθισμάτων. Σημειώνουμε, δε, ότι όλα τα καθίσματα της 2ης και της 3ης σειράς έχουν υποδοχές isofix για παιδικά καθίσματα.

Η παθητική ασφάλεια είναι επίσης κορυφαία. Τόσο η στατική όσο και η δυναμική ακαμψία του αμαξώματος έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Το γεγονός έχει επηρεάσει θετικά τόσο την οδική συμπεριφορά όσο και την ακουστική άνεση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Υψηλή απόδοση, οικονομία και quattro

Οι κινητήρες, προδιαγραφών EURO 6, προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις στην κατηγορία των μεγάλων SUV με σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους τέσσερις τροχούς. 

Τα 0-100 km / h έρχονται σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα με τον βενζινοκινητήρα 3.0 TFSI με ισχύ 245 kW (333 hp) και ροπή 600 Nm, και σε 6,3 δευτερόλεπτα για τον 3.0 TDI που αποδίδει ισχύ 200 kW (272 hp) και ροπή 440 Nm. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο V6 diesel σχεδιάστηκε με γνώμονα τη μείωση των εσωτερικών τριβών και καταναλώνει -κατά μέσο όρο- μόλις 5,7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που αντιστοιχεί σε 149 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Από τη μεριά του, ο υπετροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 3.0 TFSI διαθέτει μηχανικό υπερσυμπιεστή που αποσυνδέεται όταν ο κινητήρας λειτουργεί υπό μερικό φορτίο, γεγονός που εξασφαλίζει τον περιορισμό της κατανάλωσης στα 7,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Οι μηχανικοί της Audi έχουν μειώσει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την κατανάλωση καυσίμου του Q7 από 23% (TDI) έως 28% (TFSI), ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί κατά 50 g/km.

Η μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς είναι συνεχής. Το σύστημα μετάδοσης περιλαμβάνει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο tiptronic οκτώ σχέσεων (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χειροκίνητο-ημιαυτόματο) και ένα μετατροπέα ροπής με λειτουργία ελεύθερου τροχασμού, όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το γκάζι. Το κεντρικό διαφορικό διαθέτει λειτουργία αυτόματου κλειδώματος και υπό ομαλές συνθήκες κατανέμει τη ροπή σε αναλογία 60:40 μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα. Η αναλογία αυτή μεταβάλλεται διαρκώς και αν χρειαστεί (όταν ανιχνευθεί απώλεια πρόσφυσης) μπορεί να μεταφερθεί έως και το 70% της ροπής στον εμπρός άξονα ή έως και το 85% στον πίσω. 

Το κεντρικό διαφορικό λειτουργεί επίσης σε συνδυασμό με τη διανυσματοποίηση της ροπής (torque vectoring): στις στροφές με μεγάλη ταχύτητα ενεργοποιούνται επιλεκτικά τα φρένα στους εσωτερικούς τροχούς (οι οποίοι δέχονται μικρότερο φορτίο), για βελτίωση της απόκρισης του συστήματος διεύθυνσης.

Ακόμα μία καινοτομία: all-wheel steering

Μεγάλη καινοτομία αποτελεί το εντελώς νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης (all-wheel steering) που προσφέρεται προαιρετικά: πρόκειται για σύστημα που με τη βοήθεια ηλεκτροκίνητου μηχανισμού στρέφει τους πίσω τροχούς έως και κατά 5 μοίρες, ανάλογα με την περίσταση. Συγκεκριμένα, σε χαμηλές ταχύτητες οι τροχοί στρίβουν αντίθετα από τους εμπρός, αυξάνοντας την ευελιξία και μειώνοντας τον κύκλο στροφής έως και κατά ένα μέτρο, ενώ σε ψηλότερες ταχύτητες στρίβουν προς την ίδια κατεύθυνση αυξάνοντας την ευστάθεια.

Η άνεση μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με την προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, με τη βοήθεια της οποίας μεταβάλλεται και το ύψος του αυτοκινήτου, ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης: στον αυτοκινητόδρομο το Q7 «χαμηλώνει» κατά 30 mm ενώ κατά την κίνηση εκτός δρόμου «ψηλώνει» κατά 60 mm, αυξάνοντας την απόσταση από το έδαφος στα 245 mm. Σημειώνουμε ότι η αερανάρτηση διατίθεται και σε σπορ έκδοση.

Το στάνταρ σύστημα ρύθμισης της δυναμικής συμπεριφοράς Audi drive select δίνει τη δυνατότητα επιλογής επτά λειτουργιών ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης: efficiency, comfort, auto, dynamic, individual, allroad και lift/offroad.

Εφαρμοσμένη τεχνολογία αιχμής: συστήματα υποστήριξης του οδηγού

Με την ευρύτατη γκάμα των συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, το νέο Audi Q7 δημιουργεί νέα δεδομένα που ανεβάζουν τον πήχη της κατηγορίας σε εντελώς άλλα επίπεδα. Ορισμένα από αυτά τα συστήματα δημιουργήθηκαν από το μηδέν. Ταυτοχρόνως, τα καινοτόμα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τα οποία είναι εφοδιασμένο το καθιστούν πρωτοπόρο στην κατηγορία των SUV.

• Audi pre sense city: ενεργή ασφάλεια στην πόλη

Adaptive Cruise Control με υποστήριξη κυκλοφοριακής συμφόρησης

• Παγκόσμια πρωτιά: ACC stop & go – «Αυτόματος πιλότος» με παρέμβαση και στο σύστημα διεύθυνσης

• Εύκολοι ελιγμοί με τρέιλερ: το σύστημα trailer assistant

Predictive efficiency assistant: ηλεκτρονικός σύμβουλος οικονομικής και ασφαλούς οδήγησης με στοιχεία από το Navigation

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει την οπτική & ηχητική υποβοήθηση στάθμευσης εμπρός/πίσω, το cruise control, το ρυθμιζόμενο περιοριστή ταχύτητας, το σύστημα υπόδειξης ανάπαυσης σε περίπτωση κόπωσης του οδηγού

και το σύστημα ασφαλείας “Audi pre sense city”. Το τελευταίο προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο σύγκρουσης με άλλα οχήματα ή με πεζούς και μπορεί να φρενάρει εντελώς το αυτοκίνητο σε περίπτωση ανάγκης.

Εάν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, το σύστημα υποβοήθησης πέδησης “multicollision brake assist” επιδρά επιλεκτικά στα φρένα αποτρέποντας επιπλέον συγκρούσεις, που μπορεί να προκύψουν από ανεξέλεγκτη κίνηση του οχήματος μετά από κάποιο ατύχημα. Το προαιρετικό σύστημα “Audi pre sense basic” λαμβάνει προληπτικά μέτρα, όπως η σύσφιξη των εμπρός ζωνών ασφαλείας, όταν ανιχνεύεται αστάθεια κατά την κίνηση του αυτοκινήτου.

Μεγάλη είναι η λίστα των συστημάτων που παρέχονται με τα πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού “Park Assist”, “City” και “Tour”. Ανάμεσά τους το σύστημα “rear cross-traffic assist” που προειδοποιεί για οχήματα που κινούνται κάθετα προς εμάς όταν βγαίνουμε από χώρο στάθμευσης με την όπισθεν

και το σύστημα “exit warning” που προειδοποιεί για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω όταν ανοίγουμε την πόρτα για αποβιβαστούμε. 

Στην ίδια λίστα συναντάμε και το “trailer assistant”, το σύστημα υποβοήθησης που κατευθύνει το τρέιλερ προς την καθοριζόμενη από τον οδηγό (με τη βοήθεια του περιστροφικού χειριστηρίου του MMI) κατεύθυνση, κατά την κίνηση προς τα πίσω.

Ο προσαρμοζόμενος σταθεροποιητής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control) κρατά σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ενώ στην κορυφαία του έκδοση το πακέτο προαιρετικού εξοπλισμού “Tour”, περιλαμβάνει τη λειτουργία “ACC stop & go

με υποστήριξη κυκλοφοριακής συμφόρησης, η οποία αναλαμβάνει το χειρισμό και του συστήματος διεύθυνσης, σε αυτοκινητόδρομο, εφ’ όσον η ταχύτητα κίνησης δεν ξεπερνά τα 65 km/h. Κανένα άλλο όχημα παραγωγής στον κόσμο, δεν προσφέρει αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο.

Στο σύστημα διεύθυνσης παρεμβαίνει και το “active lane assist” προκειμένου να διατηρήσει το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του (την οποία παρακολουθεί με τη βοήθεια κάμερας) και να αποτρέψει ανεπιθύμητη έξοδο από το δρόμο.

 

Σημαντικότατη καινοτομία αποτελεί το σύστημα “predictive efficiency assistant” που αξιοποιεί τα δεδομένα της διαδρομής, τα οποία λαμβάνει από τα σύστημα πλοήγησης, για να πληροφορήσει τον οδηγό σχετικά με τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ώστε η οδήγηση να είναι πιο αποδοτική (π.χ. να μειώσει την ταχύτητά του εφ’ όσον πλησιάζει σε κάποια στροφή).

Επίσης διαθέσιμη στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι η υποβοήθηση νυχτερινής όρασης, που χρησιμοποιεί μια υπέρυθρη κάμερα για να ανιχνεύει πεζούς ή μεγάλα ζώα στο σκοτάδι, ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις, προειδοποιώντας αντίστοιχα τον οδηγό.

Στον κατάλογο των παραπάνω συστημάτων θα προστεθούν, λίγο μετά το λανσάρισμα, το σύστημα αποφυγής εμποδίου (το οποίο θα παρεμβαίνει στο σύστημα διεύθυνσης) και το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με αυτοκίνητα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όταν στρίβουμε αριστερά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.