ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η νέα A-Class: άνετη όσο ποτέ, δυναμική όπως πάντα.

Η νέα A-Class: άνετη όσο ποτέ, δυναμική όπως πάντα.

Bασικό στοιχείο της ανανεωμένης A-Class είναι το Dynamic Select με το οποίο ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου μέσα σε δευτερόλεπτα, ανάμεσα σε οικονομική, άνετη ή σπορ οδήγηση, με επιλογή ακόμη και για «προσωπική» ρύθμιση.

Παράλληλα αυξήθηκε η λίστα των διαθέσιμων κινητήρων που έφτασαν πλέον στους 8, από τον diesel των 1.5 λίτρων της Α 180 d με απόδοση 109 ίππων μέχρι και τον θηριώδη 2λιτρο βενζίνης των 381 ίππων που κάνει την Α-class το πιο ισχυρό compact της αγοράς, σε μία μάχη με αυτοκίνητα που έχουν πίσω τους μεγάλη ιστορία, όπως το Honda Type-R.

Νέο στη σειρά είναι και το A 220 d 4MATIC και όχι μόνο για τον κινητήρα. Η σχεδίαση του Motorsport Edition παραπέμπει άμεσα την ομάδα Formula 1 της MERCEDES AMG PETRONAS, δίνοντας έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Σημεία στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα έχουν πράσινες πινελιές, όπως και ένα στεφάνι στις ζάντες. Αντίστοιχες πινελιές υπάρχουν και εσωτερικά, σε συνδυασμό με τα bucket σε μαύρο δέρμα και microfiber.Στην AMG A 45 4MATIC, πέρα από την αύξηση σε ισχύ και ροπή, έχουμε αλλαγές στο κιβώτιο και τις σχέσεις και την αεροδυναμική, προς εκμετάλλευση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της.

Αισθητικά η νέα A-class προσπαθεί να μοιάσει περισσότερο στην πρωτότυπη έκδοση της, που παρουσιάστηκε το 2011. Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει σχήμα βέλους, η μάσκα διαμαντιού, τα μπροστινά φανάρια είναι LED, πίσω οι εξατμίσεις έχουν ενσωματωθεί στον προφυλακτήρα και τα φώτα είναι επανασχεδιασμένα. 

Οι μεταλλικοί διακόπτες, ο πίνακας οργάνων με τα γραφικά υψηλής ποιότητας, η οθόνη των 8 ιντσών στην κονσόλα, τα υλικά και το διαφοροποιημένο φινίρισμα προσπαθούν να δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας. Στο όλο πακέτο υπάρχει και ένας νέος συνδυασμός Sahara μπεζ/μαύρου δέρματος.

Το Dynamic Select προσφέρεται σαν στάνταρ στα μοντέλα Sport και πάνω, καθώς και στα μοντέλα με 7G-DCT κιβώτιο. Ρυθμιζόμενα αμορτισέρ δίνουν μία μεγάλη επιλογή ρυθμίσεων. Αισθητήρες επιτάχυνσης υπολογίζουν τις κλίσεις του αμαξώματος και συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους όπως π.χ. η θέση του τιμονιού, η ταχύτητα κίνησης του τιμονιού κα. αλλάζουν τις παραμέτρους. Μία ηλεκτρονική βαλβίδα ελέγχει τη ροπή του λαδιού, άρα και την απόσβεση των αμορτισέρ, αλλάζοντας τα χαρακτηριστικά τους και την οδική συμπεριφορά.

Στη AMG A 45 4MATIC το σύστημα έχει τέσσερεις διαφορετικές επιλογές, “Comfort”, “Sport”, “Sport +” και “Individual”, όπως ακριβώς στην Mercedes-AMG GT sports car και την Mercedes AMG C 63. Εδώ όμως θα υπάρχει και μία έξτρα έκδοση, η AMG DYNAMIC PLUS, με μπλοκέ διαφορικό μπροστά και μία ακόμη επιλογή “Race”.

Τα στοιχεία σε παρένθεση είναι για τα μοντέλα με 7G-DCT κιβώτια διπλού συμπλέκτη. Τα στοιχεία σε αγκύλες είναι για τα 4MATIC και μοντέλα με 7G-DCT κιβώτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.