Fiat Nuova 500: η ανανέωση του κλασικού!!!

Fiat Nuova 500: η ανανέωση του κλασικού!!!

Η 4 Ιουλίου ήταν πάντα μια ημερομηνία με μεγάλη σημασία για το Fiat 500: το «σπουδαίο μικρό αυτοκίνητο» και έμβλημα της μαζικής αυτοκίνησης στην Ιταλία, το οποίο έχει διατεθεί σε περίπου 3,8 εκατομμύρια μονάδες, παρουσιάστηκε αυτή την ημέρα το 1957. Πενήντα χρόνια μετά, το 2007, η Fiat επέλεξε να επενδύσει σ’ αυτήν την κληρονομιά και να την οδηγήσει στο μέλλον: το νέο 500 γεννήθηκε και ήταν με το καλημέρα μια τεράστια επιτυχία. Οχτώ χρόνια αργότερα, το νέο Fiat 500 έρχεται να προκαλέσει και πάλι τους αγοραστές με τεχνολογία, περισσότερους κινητήρες και δυνατότητες προσωποποίησης.

Όλα αυτά τα προσφέρουν οι 1.800 καινούριες λεπτομέρειες σε σχέση με το μοντέλο που διαδέχεται. Νέοι είναι οι εμπρός προβολείς με φώτα ημέρας LED, τα πίσω φωτιστικά σώματα, η παλέτα των χρωμάτων, το ταμπλό, τα υλικά: οι αναβαθμίσεις είναι σημαντικές, αλλά μένουν πιστές στο στιλ του 500. Δεν είναι τυχαίο που το μοντέλο έμβλημα της Fiat είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Από πλευράς κινητήρων θα υπάρχουν οι βενζινοκίνητες εκδόσεις 1,2 λίτρων με 69 ίππους και 0,9 λίτρων με 85 και 105 ίππους, και στις αρχές του 2016 αναμένεται η πετρελαιοκίνητη έκδοση 1,3 λίτρων 95 ίππων.

Θα είναι και πάλι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, κλειστή και ανοιχτή. Παραμένει μικρό σε διαστάσεις: έχει μήκος 357 εκατοστά, πλάτος 163 εκατοστά, ύψος 149 εκατοστά και μεταξόνιο 230 εκατοστά. Η σχεδίαση του εμπρός και του πίσω μέρους έχει αλλάξει, με στοιχεία που παραπέμπουν πιό άμεσα στο 500σαράκι των 50s. Έχει «κενά» φωτιστικά σύνολα – μια κυκλική δομή που αφήνει το χρώμα του αμαξώματος να αναδύεται από το μέσον.

Ζάντες ελαφρού κράματος με νέο σχέδιο είναι επίσης διαθέσιμες, ενώ η χρωματική παλέτα για το αμάξωμα διαθέτει 13 χρώματα. Δύο εντυπωσιακές δίχρωμες εκδόσεις, μαύρο-κίτρινο και μαύρο-κόκκινο, είναι επίσης διαθέσιμες, ικανοποιώντας πολλές διαφορετικές ανάγκες εξατομίκευσης.

Τα εσωτερικά είναι όλα καινούργια, αρχίζοντας από τη σχεδίαση του ταμπλό: τώρα ενσωματώνει το καινοτόμο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Uconnect με οθόνη 5”, η οποία εισέρχεται αρμονικά σε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο, εργονομικό εσωτερικό σύνολο.

Τα κουμπιά και ο χώρος πάνω από το ταμπλό έχουν επανασχεδιαστεί, όπως και το τιμόνι.    

Η κολόνα του τιμονιού χαρακτηρίζεται από τον πίνακα των αναλογικών οργάνων με τους ομόκεντρους κύκλους οι οποίοι παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό με μια ματιά: η ταχύτητα εμφανίζεται στην εξωτερική στεφάνη και το οδόμετρο τοποθετείται από κάτω. Ο ενσωματωμένος υπολογιστής ταξιδιού, με τον ψηφιακό μετρητή καυσίμου και το θερμόμετρο, εμφανίζονται στη μέση.

Όλα στο νέο 500 αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό μεταξύ της ρετρό εμφάνισης και της σύγχρονης τεχνολογίας

Ασφάλεια και άνεση στην κορυφή της κατηγορίας

Το νέο 500 εξοπλίζεται στάνταρ με επτά αερόσακους (δύο εμπρός, δύο κεφαλής, δυο πλευρικούς και έναν για προστασία των γονάτων) από τη βασική του έκδοση. Το νέο μοντέλο επίσης υιοθετεί τα πιο προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας για να εξασφαλίσει στον οδηγό του άψογη πρόσφυση και απόλυτο έλεγχο ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες: ABS με EBD, προηγμένο ESC, ASR, Hill Holder και HBA.

Η εμπρός ανάρτηση περιλαμβάνει σύστημα McPherson και η πίσω ημιάκαμπτο άξονα. Βασισμένα σε ένα σχέδιο της Magneti Marelli, και τα δύο συστήματα έχουν εξελιχθεί κατάλληλα και προσαρμοστεί στο νέο αυτοκίνητο, ώστε να εξασφαλίζουν κράτημα και οδηγική άνεση.

Το Νέο 500 στην ελληνική αγορά

Το λανσάρισμα του νέου 500 στην ελληνική αγορά θα γίνει στα μέσα Σεπτέμβριου 2015. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αναμένονται πρώτα οι βενζινοκίνητες εκδόσεις 1,2 λίτρων με 69 ίππους και 0,9 λίτρων με 85 και 105 ίππους, και στις αρχές του 2016 αναμένεται η πετρελαιοκίνητη έκδοση 1,3 λίτρων 95 ίππων. Οι τιμές εκκίνησης θα είναι 13.400 € (12.620€ με απόσυρση) για την έκδοση 1,2 λίτρων POP 69 ίππων.

Εν τω μεταξύ όσοι καταναλωτές ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άμεσα το μικρό θρύλο της αυτοκίνησης με τους κορυφαίους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, μπορούν να επωφεληθούν από τις υπάρχουσες πολύ σημαντικές προσφορές της FCA Greece για το υπάρχον μοντέλο – που ισχύουν για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία  ν’ αποκτήσουν ένα πολύ οικονομικό μικρό αυτοκίνητο, χωρίς συμβιβασμούς στην τεχνολογία και την ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.