ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ακούστε Jazz από την μπάντα της Honda!!!

Ακούστε Jazz από την μπάντα της Honda!!!

Η τρίτη γενιά του εξαιρετικά δημοφιλούς μικρού πολυμορφικού hatchback της  Honda, το νέο 2015 Jazz έρχεται να χαρακτηρίσει την κατηγορία B με πρόσθετο χώρο, ευελιξία, ποιότητα και τεχνολογία. 

Το νέο Jazz βασίζεται στην επιτυχία των προκατόχων του. Το παγκόσμιο αυτοκίνητο, γνωστό και σαν «Fit» σε μερικές αγορές, έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο από το 2001 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται σε επτά χώρες. Η νέα γενιά διατηρεί την κλασική φόρμα ενός Jazz, υιοθετώντας όμως ένα χαρακτηριστικό, σύγχρονο στυλ, με νέα φυσιογνωμία και έντονες, χαρακτηριστικές γραμμές.

Με μία τολμηρή και παράλληλα σοφιστικέ εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, το νέο Jazz είναι κατά 95 mm μακρύτερο από τον προκάτοχό του, με μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 30 mm. Χάρη στη νέα πλατφόρμα, το τελευταίο Jazz είναι αναλογικά ακόμα μεγαλύτερο εσωτερικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Μέλος της νέας παγκόσμιας οικογένειας της Honda, το νέο Jazz ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda «man maximum, machine minimum». Αυτή στόχο έχει την επίτευξη μιας συμπαγούς αλλά αποδοτικής διάταξης του εσωτερικού, με μεγιστοποίηση του χώρου των επιβατών και ελαχιστοποίηση των εξωτερικών διαστάσεων. Το Jazz μήκους 4m διαθέτει ρεζερβουάρ καυσίμου τοποθετημένο στο κέντρο για εξαιρετική ευρυχωρία και καινοτόμες χωροταξικές λύσεις Honda. Το σύστημα Magic Seats της Honda διασφαλίζει απαράμιλλη ευελιξία εσωτερικού και άφθονους χώρους με ποικίλες διατάξεις για τη μεταφορά φορτίων και επιβατών. 

Οι χρήστες ωφελούνται από την αναβάθμιση της ποιότητας και τις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και ενημέρωσης / ψυχαγωγίας, καθώς και από την υψηλή απόδοση και τη δυναμικότερη οδική συμπεριφορά.

Μαλακά, ποιοτικά υλικά και μελετημένη σχεδίαση εσωτερικού συνθέτουν ένα προηγμένο περιβάλλον που συμπληρώνεται από μία οθόνη αφής επτά ιντσών στο κέντρο του ταμπλό με το νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας της Honda, Honda Connect – ανάλογα με την έκδοση. 

Το νέο Jazz θα εφοδιάζεται με ένα νέο ισχυρό και αποδοτικό βενζινοκινητήρα 1.3 i-VTEC της σειράς Earth Dreams Technology της Honda. Στην οδηγική ποιότητα προτίθεται η ταχύτερη απόκριση και η πιο συναρπαστική οδική συμπεριφορά χάρη στο νέο, πιο άκαμπτο και ελαφρύτερο πλαίσιο και την ανασχεδιασμένη ανάρτηση με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τα ανανεωμένα χαρακτηριστικά του νέου Jazz:

• Νέος, ελαφρύτερος κινητήρας 1.3 i-VTEC συνδυάζει επιδόσεις με οικονομία 

• Μέγιστη ισχύς 102 PS, μέγιστη ροπή 123 Nm 

• Νέα ηλεκτρονική λειτουργία του συστήματος μεταβλητού ελέγχου χρονισμού (VTC) βελτιστοποιεί το χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής 

• Εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο βελτιστοποιεί την επιτάχυνση και την αθόρυβη οδήγηση

• Ανανεωμένο CVT προσφέρει μία πιο φυσική οδηγησιμότητα «πολλαπλών σχέσεων» 

• Πιο άκαμπτη πλατφόρμα με αμάξωμα και ανάρτηση ειδικά διαμορφωμένα για την Ευρώπη 

• Ελαφρύτερη ανάρτηση και νέα συστήματα αποσβεστήρων βελτιώνουν την οδηγική ποιότητα 

• Νέο, «ταχύτερο» σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση προσφέρει καλύτερη πληροφόρηση στον οδηγό 

• Ρύθμιση της ανάρτησης και νέο σύστημα AHA (Agile Handling Assist) ελαχιστοποιούν την υποστροφή

• Δισκόφρενα εμπρός και πίσω

• Όλα τα Jazz είναι εφοδιασμένα με City-Brake Active που βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων με χαμηλή ταχύτητα 

• Advanced Driver Assist System με πέντε βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας 

• Νέο Advanced Compatibility Engineering στοχεύει σε υψηλή αξιολόγηση ασφάλειας 

• Τολμηρή, νέα σχεδίαση εμπρός τμήματος με μάσκα “solid wing”, στοιχείο ταυτότητας της οικογένειας 2015 Honda 

• Πιο φουτουριστική “μονοκόμματη” φόρμα προσφέρει αίσθηση σταθερότητας. 

• Μεγάλο παρμπρίζ και εμπρός φινιστρίνια για ευάερο περιβάλλον και αίσθηση ευρυχωρίας

• Νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας Honda Connect με οθόνη αφής 7 ιντσών 

• Βελτιστοποιημένη διάταξη εσωτερικού για κορυφαίο χώρο επιβατών και αποσκευών 

• 115 mm περισσότερος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών

• Χωρητικότητα από 354 lit έως 1.314 L με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, φορτωμένο μέχρι την οροφή 

• Σύστημα Magic Seats με τέσσερα προγράμματα για μέγιστη ευελιξία 

• Φαρδιά πίσω πόρτα και χαμηλό ύψος φόρτωσης διευκολύνουν την πρόσβαση 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα σειρά  του Honda Jazz, που θα περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, θα αρχίσει να πωλείται σε όλη την Ευρώπη στα μέσα του 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.