ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Jaguar F-PACE: δοκιμές στο όριο…

Jaguar F-PACE: δοκιμές στο όριο…

Από την άμμο του Dubai και τους 50°C στους πάγους της Σουηδίας και τους -40°C. Το F-PACE, το cross over της Jaguar που θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη το Φθινόπωρο, δοκιμάστηκε στα όρια, στις πιο αφιλόξενες συνθήκες στον πλανήτη.

Έτσι εξασφαλίστηκε ότι πέρα από τις επιδόσεις, το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα, το F-PACE θα μπορεί να λειτουργεί και να αποδίδει ιδανικά ακόμη και κάτω από τις πιο οριακές καταστάσεις.

Στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Jaguar στο Arjeplog, στη Βόρεια Σουηδία, η μέση χειμερινή θερμοκρασία είναι -15°C, αν και πολλές φορές φτάνει τους -40°C. Τα 60 χιλιόμετρα της διαδρομής έχουν κομμάτια όπου ελέγχεται η πρόσφυση, άλλα με ανάβαση σε λόφους, πλάγιες κλίσεις, ευθείες με διαφορετικούς συντελεστές τριβής, εκτός δρόμου διαδρομές που είναι κατάλληλες για τη ρύθμιση του Dynamic Stability Control, All-Surface Progress Control και βέβαια της τετρακίνησης.

Στο Dubai, αντίθετα, οι θερμοκρασίες μπορεί να περάσουν τους 50°C στη σκιά. Με το αυτοκίνητο στο ήλιο η εσωτερική θερμοκρασία φτάνει τους 70°C, ότι ακριβώς χρειάζεται για να δοκιμαστούν συστήματα όπως ο κλιματισμός, η touch-screen οθόνη του συστήματος πληροφόρησης, η ψύξη του κινητήρα, μέχρι και η αντοχή των μηχανικών μερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και αυτό που γίνεται για πρώτη φορά στην Jaguar είναι τα χωμάτινα περάσματα πάνω από βουνά, με στόχο το F-PACE να είναι το σημείο αναφοράς για την κατηγορία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.