1,6 λίτρα, 163 ίπποι, 6.2λτ./100χλμ! Θαύμα; Όχι, Nissan!

1,6 λίτρα, 163 ίπποι, 6.2λτ./100χλμ! Θαύμα; Όχι, Nissan!

Η Nissan επεκτείνει περαιτέρω την πλούσια γκάμα του X-TRAIL με την προσθήκη ενός νέου, υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα απόδοσης 163 ίππων.  Με την κωδική ονομασία DIG-T 163, ο νέος αυτός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων, πληροί τους αυστηρούς  κανονισμούς εκπομπών ρύπων EURO6, συνδυάζοντας  επιδόσεις με χαμηλές εκπομπές CO2 και οικονομία καυσίμου.

Ρυθμισμένος ειδικά για το X-TRAIL, ο νέος  DIG-T 163 συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία στα συστήματα υπερσυμπίεσης  με μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την απόδοση και την οικονομία. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο αποδίδει 163 ίππους στις 5.600 σ.α.λ και 240Nm ροπής μεταξύ 2.000 και 4,000 σ.α.λ. Αυτά τα μεγέθη είναι χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας της Nissan στο downsizing  και αποδεικνύουν  ότι δεν χρειάζονται μεγάλου κυβισμού κινητήρες για την επίτευξη επιτάχυνσης και ευελιξίας.

Όπως ακριβώς και με τους υπόλοιπους  κινητήρες της νέας γενιάς X-TRAIL,  ο καινούργιος DIG-T 163 είναι εξοπλισμένος  με το σύστημα ανάφλεξης Start / Stop. Χρειάζεται μόλις 9,7 δευτερόλεπτα για να πιάσει τα 100 χ.α.ω. από στάση και προσδίδει στο X-trail τελική ταχύτητα στα 200 χ.α.ω.. Επιπλέον, για τους λάτρεις της περιπέτειας, ο νέος κινητήρας φροντίζει για την μεγάλη ελκτική ικανότητα του X-TRAIL, που στη συγκεκριμένη περίπτωση φτάνει τα 1800 κιλά.

   

Ο νέος DIG-T  163, εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο με τα στοιχεία που αφορούν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Τα X-TRAIL που θα εφοδιάζονται με το νέο μοτέρ  έχουν μικτό κύκλο κατανάλωσης καυσίμου μόλις  6.2λτ. / 100χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα  145 g/χλμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος κινητήρας DIG-T 163 θα είναι διαθέσιμος το προσεχές φθινόπωρο, συνδυασμένος με κίνηση στους εμπρός τροχούς και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.