ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Navara NP300: ο «αγρότης» της Nissan ξαναχτυπά! (video)

Navara NP300: ο «αγρότης» της Nissan ξαναχτυπά! (video)

Μεταλλαγμένη σχεδίαση σε εσωτερικό και εξωτερικό, μηχανικά μέρη με στόχο τις επιδόσεις και την άνεση, χαρακτηριστικά δανεισμένα από τα πετυχημένα cross over της Nissan. Νέα στοιχεία εξοπλισμού για την κατηγορία. Νέοι κινητήρες 2,3 λίτρων με 160 και 190 ίππους, με χαμηλή κατανάλωση και ρύπους. Κορυφαίες δυνατότητες σε έλξη και φόρτωση. 5 χρόνια ή 160.000 χλμ. εργοστασιακή εγγύηση. Τουλάχιστον εντυπωσιακές προδιαγραφές για το νέο Navara.

Το Around View Monitor (κάμερα περιφερειακής όρασης) και το Forward Emergency Brake (φρένο αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης) είναι δύο από τα στοιχεία που δανείζεται το NP300 από τα crossover της Nissan και είναι μοναδικά στην αγορά των pick-ups. Σε αυτά συμπληρώστε το Cruise Control, το Hill Descent Control (βοήθεια στις μεγάλες καθόδους) και το Hill Start Assist (βοήθεια εκκίνησης σε μεγάλες κλίσεις), το αυτόματο ξεκλείδωμα, την κάμερα οπισθοπορείας και τους αισθητήρες για το παρκάρισμα.

Άνεση και Κράτημα

Έχοντας συνειδητοποιήσει ξεκάθαρα ότι τα τετράπορτα «αγροτικά» μόνο για ότι έχουν σχεδιαστεί δε χρησιμοποιούνται, η Nissan προχώρησε στην αντικατάσταση της πίσω ανάρτησης του Navara με μία 5 συνδέσμων, σε συνδυασμό πάντα με τον άκαμπτο άξονα, με όφελος στην άνεση, το κράτημα, αλλά και το βάρος κατά 20 κιλά. Αυτό το φέρνει στο επίπεδο τερακίνητων εκτός δρόμου του ίδιου μεγέθους, όπως π.χ. το Land Cruiser 150. Ακόμη όπως και το King Cab, της μιάμιση καμπίνας, έχει καινούριο σύστημα σούστας πίσω, με χαμηλότερο βάρος και μεγαλύτερη διαδρομή τροχού.

Η σχεδίαση του εσωτερικού έχει στόχο την ποιότητα, τη άνεση, την αύξηση του διαθέσιμου χώρου και την πρακτικότητα. Το ταμπλό έχει επανασχεδιαστεί για να αυξάνει το χώρο και να δίνει μία αίσθηση ορατότητας. Τα εμπρός καθίσματα έχουν πλαϊνή στήριξη. Ο διζωνικός κλιματισμός, σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμένο αερισμό του πίσω μέρους της καμπίνας, στοχεύει στη μεγαλύτερη άνεση στα ταξίδια.

Εξωτερικά οι στόχοι ήταν δύο: η ομοιότητα με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα νέας γενιάς της φίρμας και η αντιμετώπιση της δυναμικής σχεδίασης των νέων pick ups που πλέον μόνο «φορτηγάκια» δε θυμίζουν. Ο συνδυασμός κυρτών και κοίλων επιφανειών προσπαθεί και μάλλον πετυχαίνει να δώσει έναν τραχύ αλλά παράλληλα αθλητικό χαρακτήρα στο NP300, το οποίο χαρακτηρίζει βέβαια το γνωστό σχήμα V που σχηματίζει η μάσκα εμπρός.

Κινητήρες και Μετάδοση

Ο κινητήρας diesel dCi των 2,3 λίτρων  είναι 24% πιο αποδοτικός από αυτόν που αντικαθιστά και παράλληλα διεκδικεί τη θέση του πιο «καθαρού» και πιο οικονομικού στην κατηγορία. Βγαίνει με 160 και 190 ίππους, διαθέτοντας διπλά turbo, μία ακόμη πρωτιά για την κατηγορία. Συνδυάζονται είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με 7άρι αυτόματο. Θα διατείθεται τόσο σαν δικίνητο, όσο και σαν τετρακίνητο.

Φορτίο και Έλξη

Το καθαρό φορτίο, ακόμη και στο τετράπορτο NP300 ξεπερνά τον ένα τόνο, σε μία καρότσα με μήκος 1,578 mm. Το εντυπωσιακό όμως είναι η δυνατότητα έλξης που αγγίζει τους 3,5 τόνους. Σε όλα αυτά συμπληρώσετε ένα καινούριο σύστημα στήριξης φορτίων, που περιλαμβάνει το πίσω μέρος της καμπίνας και τα πλαϊνά της καρότσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.