ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πάρε με μαζί σου !!! Renault Talisman Estate…

Πάρε με μαζί σου !!! Renault Talisman Estate…

Τη συμπλήρωση της γκάμας του Talisman που παρουσιάστηκε τον Ιούλη σήμανε η Renault με το Estate, την wagon έκδοση του μοντέλου της στην κατηγορία D. Στοιχεία του η δυναμική σχεδίαση με βάση τη λεπτή σιλουέτα, η ευχαρίστηση στην οδήγηση χάρη στο 4control σασί, την ενεργή απόσβεση των αναρτήσεων και την Multi-Sense τεχνολογία. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τους άπλετους χώρους που προσφέρει – χώρος αποσκευών που μπορεί να φτάσει τα 1700 λίτρα! 

Το Talisman Estate έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με το sedan (μήκος: 4.86 m / πλάτος: 1.87 m / ύψος: 1.46 m / μεταξόνιο: 2.81 m). Με το ράφι στη θέση του, ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 572 λίτρα και μήκος πάνω από ένα μέτρο. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα φτάνει τα 1700 λίτρα και τα 2 μέτρα σε μήκος! Το άνοιγμα της 5ης πόρτας γίνεται αν κινήσει κάποιος το πόδι του κάτω από τον προφυλακτήρα.

Στις κορυφαίες τιμές για την κατηγορία μπορεί να βάλει κάποιος και τους διαθέσιμους για τους επιβάτες χώρους. Mπορούν να προσφέρουν άνετο ταξίδι σε 5 άτομα, με τις αποσκευές τους. Τα μπροστινά καθίσματα έχουν 10 ρυθμίσεις, από τις  οποίες οι 8 είναι ηλεκτρικές, είναι θερμαινόμενα και αεριζόμενα, έχουν 6 μνήμες και προσφέρουν μέχρι και μασάζ!

Η κορυφαία τεχνολογία Multi-Sense επιτρέπει στο Renault Talisman Estate να συνδυάζει το σύστημα 4διεύθυνσης – στρίψιμο και των 4 τροχών! – με το σύστημα ενεργής απόσβεσης των αμορτισέρ, για όσο το δυνατόν καλύτερο κράτημα του αυτοκινήτου, κάτω από όλες τις συνθήκες, όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις του οδηγού. Υπάρχουν τέσσερις προ-επιλογές Comfort, Sport, Neutral και Eco, που συμπληρώνει η πλήρως ρυθμιζόμενη επιλογή Perso στην οποία ο οδηγός μπορεί να επιλέξει και να αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις που του ταιριάζουν. Για να επισημαίνουν κάθε στιγμή την επιλεγμένη ρύθμιση, τα όργανα του αυτοκινήτου αλλάζουν χρώμα σε μπλε, κόκκινο, καφέ, πράσινο και μωβ!

Στα ηλεκτρονικά συστήματα του Renault προσθέστε τα Προσαρμοζόμενο Cruise Control (ACC), Ενεργό Φρένο Άμεσης Επέμβασης (AEBS), Σύστημα Ειδοποίησης Εγκατάλειψης Γραμμής (Lane Departure Warning – LDW), Σύστημα Ειδοποίησης Ασφαλούς Απόστασης (Safe Distance Warning – SDW); Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας με Δυνατότητα Διατήρησης του Ορίου Ταχύτητας (Traffic Sign Recognition with Over Speed Prevention – TSR / OSP), Σύστημα εΕιδοποίησης Νεκρής Γωνίας (Blind Spot Warning – BSW), κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη μεγάλη σκάλα, αισθητήρες παρκαρίσματος και βέβαια αυτόματο παρκάρισμα. Παράλληλα το Head Up Display, που μπορεί να ανακληθεί, προσφέρει πληροφορίες όπως η ταχύτητα, οδηγίες πλοήγησης και μηνύματα από τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Δε λείπουν βέβαια τα multi-link συστήματα από το Talisman Estate, με τη μορφή ενός tablet 7 ή 8,7 ιντσών. Το R-Link 2, όπως ονομάζεται το σύστημα ελέγχει τα ηλεκτρονικά βοηθήματα του αυτοκινήτου, το σύστημα πλοήγησης, τον κλιματισμό, με μία οθόνη αφής, έναν περιστροφικό διακόπτη και κουμπιά στο τιμόνι. Είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, για να ταιριάζει και αυτό στις απαιτήσεις του οδηγού. Μαζί του συνεργάζεται και το surround ηχοσύστημα της BOSE, με 12 ηχεία υψηλής απόδοσης και ένα subwoffer. Η Centerpoint® Technology μετατρέπει τον stereo ήχο σε πολυκαναλικό, προσφέροντας πραγματικό ήχο surround.

Το Estate θα εξοπλίζεται με τους ίδιους κινητήρες με το Sedan: δύο κινητήρες βενζίνης με 150 και 200 ίππους και τρεις κινητήρες πετρελαίου με 110, 130 και 160 ίππους. Χειροκίνητα κιβώτια 6 ταχυτήτων προσφέρονται μόνο στα δύο μοντέλα με τους 100 και 130 ίππους, ενώ τα επίσης 6τάχυτα αυτόματα διατίθενται σε όλες τις εκδόσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Renault Talisman Estate θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης και θα βγει στην παραγωγή στις αρχές του 2016. Θα αποτελέσει σίγουρα ένα γερό αντίπαλο απέναντι στους Γερμανούς που κυριαρχούν στον τομέα, που έχει το 54% των πωλήσεων της κατηγορίας D στην Ευρώπη, περισσότερο δηλαδή από τα sedan!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.