ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέο Ford Ranger: Eίναι μακριά η κορυφή;

Νέο Ford Ranger: Eίναι μακριά η κορυφή;

Η Ford συνεχίζει την προσπάθεια να αγγίξει τις κορυφαίες σε πωλήσεις pick-up αυτοκινητοβιομηχανίες. Και το νέο Ranger είναι μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση στο δυναμικό αυτό κομμάτι της αγοράς, που έχει πολλαπλές απαιτήσεις: δυνατότητα φόρτωσης, εκτός δρόμου κίνηση, ελκτική δύναμη, άνεση, οικονομία καυσίμου και βέβαια στυλ.

Ford Ranger 2016 BroΔημοσιεύτηκε από ProNews Auto στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

 

Ford Ranger 2016 DrivingΔημοσιεύτηκε από ProNews Auto στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

 

Το νέο Ford Ranger συνδυάζει την τολμηρή νέα εμφάνιση, με σύγχρονες τεχνολογίες και αναβαθμισμένους, αποδοτικούς κινητήρες diesel. Η κατανάλωση του βελτιώθηκε κατά 17% χάρη στη λειτουργία Auto-Start-Stop, τις νέες σχέσεις τελικής μετάδοσης και το σύστημα Electric Power Assisted Steering.

Η ανανεωμένη γκάμα diesel περιλαμβάνει εκδόσεις 130 & 160 ίππων του κινητήρα 2.2 TDCi της Ford – βελτιωμένες έναντι των προηγούμενων εκδόσεων 125 & 150 ίππων – και τον ισχυρό πεντακύλινδρο 3.2 TDCi (200 ίππων). Διατίθενται εξατάχυτα χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια και δυνατότητα επιλογής 4WD και 2WD. Τα μοντέλα Wildtrak προσφέρονται στάνταρ με τετρακίνηση.

Με κορυφαία ικανότητα βύθισης έως 800 mm, και απόσταση από το έδαφος 230 mm, έχει σχεδιαστεί για να ανταπεξέρχεται με ευκολία στα πιο δύσκολα εδάφη. Με γωνία προσέγγισης 28-μοιρών και γωνία αναχώρησης 25-μοιρών, οι οδηγοί του νέου Ranger κινούνται με αυτοπεποίθηση σε δρόμους μετ’ εμποδίων. 

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο των AWD μοντέλων επιτρέπει την επιλογή τετρακίνησης εν κινήσει (από 4×2 σε 4×4), από ένα μπουτόν στην κεντρική κονσόλα. Για ακόμα περισσότερη ροπή σε απαιτητικά εδάφη, μπορεί να ενεργοποιηθεί το κοντό διαφορικό και τετρακίνηση. Ένα ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό βελτιώνει την πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες. Αυτά τα εκτός δρόμου πλεονεκτήματα συνδυάζονται επίσης με ικανότητα ρυμούλκησης έως 3.500 kg και εξαιρετική ικανότητα ωφέλιμου φορτίου έως 1.260 kg.

Η οδηγική εμπειρία αναβαθμίζεται με το σύστημα Electric Power Assisted Steering (EPAS), που προσπαθεί να συνδυάσει την ακρίβεια διεύθυνσης με φυσική αίσθηση. Με το EPAS, το σύστημα διεύθυνσης είναι ελαφρύ και ευέλικτο σε χαμηλές ταχύτητες – όπως στο παρκάρισμα – και ακριβές στις υψηλότερες ταχύτητες. Η υποβοήθηση διεύθυνσης μεταβάλλεται ανάλογα με την ταχύτητα, τη γωνία του τιμονιού, τις πλευρικές δυνάμεις και την επιτάχυνση ή επιβράδυνση. Καθώς καταργείται η αντλία ενός παραδοσιακού υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης, το EPAS συμβάλλει στην πιο αθόρυβη λειτουργία και βελτιώνει την απόδοση καυσίμου κατά 3% περίπου.

Tο νέο Ford Ranger είναι από τα πιο προηγμένα pickup της αγοράς με πρωτοποριακές λειτουργίες όπως SYNC 2, Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition. Η κορυφαία έκδοση Wildtrak είναι εντυπωσιακή με αποκλειστικά εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, νέα απόχρωση Pride Orange και μοναδικό εσωτερικό με πορτοκαλί ένθετα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νέο Ford Ranger είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα στις αρχές του Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.