ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: 15 πράγματα που δεν ξέρατε για τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα της Bentley

Βίντεο: 15 πράγματα που δεν ξέρατε για τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα της Bentley

Η Μπέντλει ή επίσημα Bentley Motors Limited είναι αυτοκινητοβιομηχανία, που εδρεύει στο Κρου του Ηνωμένου Βασιλείου. Ιδρύθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1919 όταν την κατείχε ο Γουόλτερ Όουεν Μπέντλει. Στην αρχή κατασκεύαζε μηχανές πολεμικών αεροπλάνων καθώς είχε ξεσπάσει ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η πιο γνωστή και δημοφιλής μηχανή ήταν η “Bentley BR1” η οποία είχε 130 άλογα και η τιμή της έφτανε τις 907 λίρες. Το 1998 η εταιρεία αγοράστηκε από τη γερμανική Volkswagen Group και η συμφωνία τους ισχύει μέχρι και σήμερα. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην περιοχή κ\Κρου της Αγγλίας

Ιστορία της Εταιρείας

Η αρχή έγινε όταν τα αδέλφια Μπέντλει πωλούσαν αυτοκίνητα γαλλικής προέλευσης, μόνο που έβαζαν το επώνυμό τους ως μάρκα αυτοκινήτου. Αυτό γινόταν πριν ξεσπάσει ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το 1919 ιδρύουν μαζί την Bentley Motors Ltd.

Έτσι άρχιζαν να κατασκευάζουν την πρώτη τους μηχανή, την οποία είχαν σκοπό να εμφανίσουν σε σόου στο Λονδίνο. Η μηχανή τούς βοήθησε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 1920 να αρχίζουν οι πελάτες να την προτιμούν.

Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν είχαν τα αναγκαία κεφάλαια για να κατασκευάσουν τα πρώτα τους αυτοκίνητα και έτσι μέχρι το 1921 δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα παρά μόνο να πωλούν αυτή τη μηχανή που τους έκανε γνωστούς σε όλη τη χώρα.

Τα αδέλφια μέχρι και το 1924 δεν είχαν κάποια σημαντική εμπορική επιτυχία, και έτσι ήρθαν σε συνεργασία με έναν εκατομμυριούχο, τον Γούλφ Μπαρνάτο, το 1925. Επικεφαλής της εταιρείας διορίστηκε ο Γουλφ, αφού αυτός θα ήταν υπεύθυνος για τις ευθύνες της εταιρίας.

Δείτε 15 πράγματα που δεν ξέρατε για τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα της Bentley:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.