ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τετραπλή επιτυχία για την BMW στο Auto Trophy 2017 (φωτό)

Τετραπλή επιτυχία για την BMW στο Auto Trophy 2017 (φωτό)

Οι αναγνώστες του περιοδικού ‘Auto Zeitung’ και των διεθνών συνεργαζόμενων εκδόσεων ανέδειξαν με την ψηφοφορία τους τα μοντέλα BMW i3, BMW Σειρά 3, BMW Σειρά 5 και BMW X3, ως τα καλύτερα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους (World’s Best Cars).

Εδώ και 30 χρόνια, το Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου ‘Auto Zeitung’ διοργανώνει μία ψηφοφορία αναγνωστών μέσα από την οποία προκύπτουν οι νικητές του ‘Auto Trophy – World’s Best Cars’. Η BMW γιορτάζει τέσσερις επιτυχίες στη φετινή, επετειακή χρονιά. Το κουαρτέτο νικητών στο Auto Trophy 2017 εκπροσωπεί ένα μεγάλο τμήμα της γκάμας του κατασκευαστή premium οχημάτων. Η BMW Σειρά 3 αναδείχτηκε νικήτρια στη μεσαία κατηγορία, η νέα BMW Σειρά 5 θριάμβευσε στην κατηγορία executive, η νέα BMW X3 κατατρόπωσε όλους τους αντιπάλους της στην κατηγορία ‘SUV από 25.000 – 50.000 ευρώ’ ενώ το BMW i3 απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία ‘Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα’.

Ο θεσμός βραβείων Auto Trophy – World’s Best Cars είναι από τους πιο διάσημους στη βιομηχανία αυτοκινήτου με μία μακροχρόνια παράδοση που έχει διαμορφωθεί μέσα από την ιστορία τριών δεκαετιών. Η τελευταία έκδοση βασίστηκε στις προτιμήσεις των αναγνωστών του Auto Zeitung και – για τέταρτη φορά – των διεθνών συνεργαζόμενων περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων. Οι αναγνώστες επέλεξαν τα αγαπημένα τους μοντέλα σε 16 κατηγορίες οχημάτων και σε δύο ειδικές κατηγορίες για την ανάδειξη των νικητών του Auto Trophy 2017.

Το BMW i3 πέτυχε μία ηχηρή νίκη στην κατηγορία ‘Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα’, συγκεντρώνοντας το 35,6% των ψήφων. Το i3 που λανσαρίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια ως το πρώτο premium αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε εξ αρχής με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, είναι το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο στη Γερμανία από το 2014. Το πρόσφατα ανανεωμένο i3 (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 13,6 – 13,1 kWh/100 km; εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) και το BMW i3s που λανσαρίστηκε μαζί (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,3 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km), υπόσχονται μία ακόμα πιο πλούσια εμπειρία μετακίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων. Η τεχνολογία eDrive που φέρει την υπογραφή του BMW Group υπόσχεται υψηλές δόσεις βιώσιμης οδηγικής απόλαυσης. Περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα (που αποδίδει 125 kW/170 kW στο BMW i3 και 135 kW/184 hp στο νέο BMW i3s) και μία μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 94 Ah/33 kWh, που ανεβάζει τη λειτουργική αυτονομία και των δύο αυτοκινήτων σε περίπου 200 χλμ. σε καθημερινή χρήση.

Νικήτρια του Auto Trophy 2017 στη μεσαία κατηγορία ήταν η BMW Σειρά 3. Το αδιάψευστο ποσοστό 17,7% επί του συνόλου των ψήφων υπογραμμίζει για μία φορά ακόμα τη διαχρονική δημοτικότητα αυτού του bestseller, η απήχηση του οποίου έχει αυξηθεί με την προσθήκη νέων ειδικών εκδόσεων των Sedan και Touring. Η BMW Σειρά 3 Gran Turismo – με μία αυτοκινητιστική φιλοσοφία μοναδική στη μεσαία κατηγορία – έχει επίσης συμβάλλει στην επιτυχία που απολαμβάνει η τελευταία γενιά το μοντέλου στην αγορά.

Η BMW Σειρά 5 έχει ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία της στους τομείς δυναμικής συμπεριφοράς, άνεσης και συνδεσιμότητας και φέτος, με το λανσάρισμα της νέας γενιάς του μοντέλου. Η ιστορία επαναλήφθηκε στην ψηφοφορία του Auto Trophy 2017, όπου η νέα Σειρά 5 πέτυχε καθαρή νίκη με μερίδιο 26,3% επί του συνόλου των ψήφων στην κατηγορία ‘Executive Class’. Η νέα BMW Σειρά 5 είναι ελαφρύτερη από την προκάτοχό της (που απέσπασε τον τίτλο το 2015) και πιο αποδοτική. Επιπρόσθετα, η νέα Σειρά 5 Sedan και η νέα Σειρά 5 Touring έκαναν ένα ακόμα βήμα στο δρόμο για την αυτοματοποιημένη οδήγηση με τη συμβολή προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού.

Η νέα BMW X3 ολοκληρώνει το κουαρτέτο νικητών του Auto Trophy από το Μόναχο. Η τρίτη γενιά του μεσαίου Sports Activity Vehicle κατέκτησε τους αναγνώστες του Auto Zeitung και των συνεργαζόμενων εκδόσεων πριν καν λανσαριστεί, χάρη στη δυναμική αισθητική, το αναβαθμισμένο premium περιβάλλον εσωτερικού και τις σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργικότητα, την άνεση και τη συνδεσιμότητα. Η νέα BMW X3 πήρε τα εύσημα στην κατηγορία ‘SUV από 25.000 – 50.000 ευρώ’ με το 20,6% των ψήφων προτίμησης των αναγνωστών.

Δεδομένα Κατανάλωσης και Εκπομπών Ρύπων.

BMW i3: Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14.3 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km.

BMW Σειρά 5 Touring: Κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,1 – 4,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 134 – 124 g/km.

BMW X3: Κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 8,4 – 5,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 193 – 132 g/km.

BMW Σειρά 3 Sedan: Κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,7-7,4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 179 – 172 g/km.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.