Η VW παρουσίασε το νέο up! GTI

Η VW παρουσίασε το νέο up! GTI

Μπορεί να είναι μικρό το αυτοκίνητο και να το λέμε «αυτοκίνητο πόλης» όμως στην προκειμένη περίπτωση το μικρό αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά γρήγορο. Αν και στην παρουσίαση του νέου Up ! GTi ,στο Μόντε Κάρλο το pronews δεν προσκλήθηκε ,ωστόσο θα αρκεστούμε σε μερικά τεχνητά χαρακτηριστικά και θα πούμε αρκετά περισσότερα όταν το δοκιμάσουμε.

To Up! είναι μικρό σε χώρους αλλά GTi , απευθύνεται σε νέους και φυσικά είναι VW. Αποδίδει 115 PS και σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το εργοστάσιο καταναλώνει 4.8 λίτρα / 100 χλμ. Βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτή η μέτρηση αφού είναι σε ιδανικές συνθήκες οδήγησης. Η έκδοση GTI είναι η πρώτη στο up! που λανσάρεται με φίλτρο κατακράτησης μικροσωματιδίων για βενζινοκινητήρα.

Το το up! GTI έχει μήκος 3.600 χλστ., 1.478 χλστ. ύψος και 1.641 χλστ. πλάτος (δίχως τους εξωτερικούς καθρέπτες). Το εσωτερικό του νέου μοντέλου είναι ανάλογα ευρύχωρο με του αυθεντικού GTI. Ενισχυτικά του σπορ DNA είναι τα 200 Nm του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που διασφαλίζει μία τελική 196 χλμ./ώρα και ένα 0-100 σε 8,8 δευτερόλεπτα. Το απόβαρο είναι στα 1.070 κιλά συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων παθητικής (αερόσακοι, χάλυβας υψηλής αντοχής) και ενεργητικής (ηλεκτρονικά συστήματα) ασφάλειας.

Τα στοιχεία που δίνει η VW είναι ότι ο κινητήρας είναι τρικύλινδρος , αποδίδει 115 PS από τις 5.000 έως και τις 5.500 σ.α.λ. Ο άμεσος ψεκασμός συμβάλλει και στη μέγιστη ροπή των 200 Nm (από τις 2.000 έως τις 3.500 σ.α.λ.) που μεταφέρονται στον εμπρός άξονα μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το up! GTI είναι διαθέσιμο με την στάνταρ βαφή “pure white” σε τρίθυρο αμάξωμα (το πεντάθυρο είναι προαιρετικό) και η τιμή του θα ξεκινά λίγο κάτω από τις 16.000 ευρώ και θα παίρνει την ανηφόρα ανάλογα με τον εξοπλισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.