Τεχνολογία διπλού μοτέρ και σύστημα ελέγχου όλων των τροχών δοκιμάζει η Nissan

Τεχνολογία διπλού μοτέρ και σύστημα ελέγχου όλων των τροχών δοκιμάζει η Nissan

Νέες τεχνολογίες που θα παρουσιαστούν στην επόμενη γενιά EVs δοκιμάζει η Nissan. Το σίγουρο είναι ότι στο θέμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από πλευράς τεχνολογίας γίνονται καθημερινά μεγάλα άλματα. Και άλμα είναι αυτό που ανακοίνωσε η Nissan.

Αποκάλυψε ένα δοκιμαστικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με διπλό μοτέρ και με σύστημα ελέγχου και των τεσσάρων τροχών, εξοπλισμένο με νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται για την επόμενη γενιά EVs της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο όχημα που βασίζεται στο 100% ηλεκτρικό Nissan LEAF e +, διαθέτει ένα ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς που τροφοδοτούνται από δύο κινητήρες υψηλής ισχύος εμπρός / πίσω, ενσωματωμένους στην τεχνολογία ελέγχου του σασί, που έχει αναπτυχθεί από τη Nissan. Το αποτέλεσμα είναι ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα ελέγχου όλων των τροχών, το οποίο θα πάει τις επιδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan, σε νέο επίπεδο.

“Σύντομα, η Nissan θα λανσάρει μια επόμενη γενιά EV που θα είναι μια πραγματική ανακάλυψη”, δήλωσε ο Takao Asami, ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan, για την έρευνα και την προηγμένη τεχνολογία. “Η νέα τεχνολογία ελέγχου των ηλεκτροκίνητων τροχών, που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενσωματώνει τις τεχνολογίες ελέγχου της ηλεκτροκίνησης και 4WD της Nissan με την τεχνολογία ελέγχου του σασί, για να επιτύχει ένα τεράστιο άλμα στην επιτάχυνση, στο σύστημα διεύθυνσης και στις επιδόσεις της πέδησης, όπως συμβαίνει και στα πιο πρόσφατα σπορ αυτοκίνητα.”

Αυτή η συναρπαστική τεχνολογία EV είναι βασικό στοιχείο τoυ Nissan Intelligent Mobility, το οράματος της εταιρείας για το πώς τα οχήματα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Ισχυροί, διπλοί κινητήρες υψηλής απόδοσης

Χρησιμοποιώντας χωριστούς εμπρός και πίσω ηλεκτρικούς κινητήρες, το κινητήριο σύνολο παράγει 227 κιλοβάτ μέγιστης ισχύος και 680 Nm μέγιστης ροπής. Τα μεγέθη αυτά, συμπληρώνονται από τον εξαιρετικά υψηλής ακρίβειας έλεγχο του κάθε κινητήρα, κάτι για το οποίο φροντίζει η προηγμένη τεχνολογία EV της Nissan, προσφέροντας εξαιρετική απόκριση, σε συνδυασμό με μια ασυνήθιστα ομαλή επιτάχυνση.

Οι οδηγοί μπορούν να επωφεληθούν από το σύστημα ελέγχου των τεσσάρων τροχών σε όλες σχεδόν τις οδικές συνθήκες, αυξάνοντας τις οδηγικές επιδόσεις τους, αλλά και την αυτοπεποίθησή τους.

Άνετη κύλιση για όλους τους επιβάτες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ακριβής έλεγχος του δοκιμαστικού αυτοκινήτου και στους δύο κινητήρες, παρέχει απαράμιλλη άνεση οδήγησης. Το “βήμα” και η “βύθιση” του οχήματος ελαχιστοποιούνται με την προσθήκη ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση και από τον πίσω κινητήρα, εκτός του συνηθισμένου αντίστοιχου τρόπου με τον εμπρόσθιο κινητήρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.