Το νέο Citroen C1 JCC+ με το οπτικό πρίσμα του Jean-Charles de Castelbajac γεμάτο ελκυστικές αντιθέσεις

Το νέο Citroen C1 JCC+ με το οπτικό πρίσμα του Jean-Charles de Castelbajac γεμάτο ελκυστικές αντιθέσεις

Είναι η τρίτη καλλιτεχνική και δημιουργική συνάντηση των δύο Γάλλων σχεδιαστών, της Citroën και του Jean-Charles de Castelbajac, από την οποία και πάλι έχουμε μια πολύ ελκυστική έκδοση.

Η δραστήρια, απαστράπτουσα και αδάμαστη εν πολλοίς προσωπικότητα του C1 JCC+ είναι η ιδανική συντροφιά για τις αστικές μετακινήσεις με πολύ ξεχωριστό ύφος. Η περιπετειώδης αισθητική, προάγει με τον καλύτερο τρόπο το αποτέλεσμα που παίρνει κάποιος από τα… παράλληλα σύμπαντα, όταν τα συνδυάζει: Αυτοκίνηση, μόδα και καλλιτεχνική προσέγγιση!

Η γκάμα του ανανεωμένου C1, έχει πλέον μια ακόμα έκδοση στην οποία η πολυχρωμία και οι ξεκάθαρες γραμμές του αμαξώματος, αναμιγνύονται με την καλλιτεχνική έμπνευση προς τέρψιν όλων όσων δουν το μοντέλο της Citroën.

Η Citroën συνεχίζει τη συνεργασία της με τον Γάλλο δημιουργό, που με γνώμονα τη μόδα, αλλά και το σύγχρονο lifestyle, αναβαθμίζει την εμφάνιση του C1. Ο Jean-Charles de Castelbajac προσφέρει μια υψηλής τέχνης εκδοχή του μοντέλου, γεμάτη αντιθέσεις, με sport και κομψά στοιχεία πάνω στο αμάξωμα και τη χαρακτηριστική πολυχρωμία στα καλύμματα των καθρεπτών, στα κέντρα των τροχών, στα ειδικά διακοσμητικά που κοσμούν το αμάξωμα και τις ξεχωριστές επενδύσεις της καμπίνας. Η ιδιαίτερη εμφάνιση του αυτοκινήτου πόλης της Citroën θα τραβήξει την προσοχή κάθε περαστικού!

Αυτή η πολύ ειδική 5θυρη έκδοση του μοντέλου, με την ονομασία C1 JCC+, προβάλλει τα προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού άνεσης που για την κατηγορία είναι ξεχωριστά, όπως ο αυτόματος κλιματισμός και η αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων, καθώς και κάποιων στοιχείων που αναβαθμίζουν την κομψότητα, όπως είναι η δίχρωμη οροφή, οι προεκτάσεις των φτερών, αλλά και οι ειδικής σχεδίασης επενδύσεις της καμπίνας.

Παράλληλα, προσφέρει και 6 συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό ιδιαίτερα χρήσιμα για την κίνηση σε αστικό περιβάλλον, με ένα από αυτά να είναι η κάμερα οπισθοπορείας.

Το C1 JCC+ συνδυάζεται με τον κινητήρα VTi 1.0LT 72hp, που είναι ένας αρκετά αποδοτικός και πολύ οικονομικός Euro 6 κινητήρας.

Το C1 JCC+ προβάλλει με χαρακτηριστικό τρόπο τα νεανικά και trendy χρώματα που ο Jean-Charles de Castelbajac λατρεύει: Κόκκινο για το πάθος, Μπλε για την ελπίδα και ακτινοβόλο Κίτρινο. Είναι μια σφραγίδα καλλιτεχνικής διάθεσης και πάθους για μόδα, με έξτρα φρεσκάδα.

Τόσο στην καμπίνα όσο και στο αμάξωμα, το “άγγιγμα” του σχεδιαστή, γίνεται ορατό μέσα από τις πολύχρωμες επεμβάσεις του, δίνοντας στο μικρό αυτοκίνητο πόλης έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

• Στο αμάξωμα:

Το ξεχωριστό στυλ του Citroën C1 JCC+ φαίνεται στα σημεία:

– Στη μαύρη “απόχρωση” της οροφής, με το άρτιο ταίριασμα αναλόγως του χρώματος που έχει επιλεγεί για το υπόλοιπο αμάξωμα.

– Στα σκούρα φιμέ πίσω παράθυρα και παρμπρίζ.

– Στις μαύρες ματ προεκτάσεις των φτερών.

– Στις μαύρες (Planet Black) ζάντες αλουμινίου 15”.

– Στα 5 χρώματα αμαξώματος: Lipizan White, Gallium Grey, Carlinite Grey, Caldera Black και Scarlet Red.

Και φυσικά, από την “υπογραφή” του Jean-Charles de Castelbajac:

– Κόκκινα καλύμματα καθρεπτών,

– Μπλε κέντρα στους τροχούς (που φαίνεται ως χρώμα και στις επενδύσεις των καθισμάτων),

– Κίτρινα διακοσμητικά στις κολόνες Γ.

Η αστραφτερή “πινελιά” του Jean-Charles de Castelbajac φαίνεται επίσης και στα:

– Τα χαρακτηριστικά “JCC x chevrons” αυτοκόλλητα στις εμπρός πόρτες,

– Το αυτοκόλλητο με τα αρχικά του σχεδιαστή “JCC” στο πίσω παρμπρίζ,

– Το αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος.

• Στην καμπίνα:

Τα κεντημένα λογότυπα “JCC x chevrons” στα εμπρός προσκέφαλα, αλλά και τα ειδικής σχεδίασης πατάκια.

Ένα ιδιαίτερο Χρωματικό Πακέτο αναβαθμίζει την καμπίνα:

– Το κόκκινο ταμπλό σε Scarlet Red απόχρωση,

– Οι λευκοί αεραγωγοί σε Porcelain White,

– Το γυαλιστερό μαύρο στο πλαίσιο της οθόνης αφής και του επιλογέα των ταχυτήτων.

C1JCC+ ΜΟΔΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Το πεντάθυρο C1 JCC+ είναι ο ιδανικός συνδυασμός στυλ και κομψότητας. Χάρη στον πλούσιο εξοπλισμό είναι το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης.

Βασικός εξοπλισμός C1 JCC+

– Αυτόματος κλιματισμός

– Ηχοσύστημα Ράδιο MP3 με 4 ηχεία και θύρα USB

– Αυτόματη λειτουργία προβολέων (ειδικά στην έκδοση JCC+)

– Ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες

– Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό

– Ρύθμιση ύψους καθίσματος οδηγού

– Σκούρα φιμέ πίσω τζάμια και παρμπρίζ

– Χρωμιωμένες χειρολαβές θυρών

Χρήσιμες τεχνολογίες για ξένοιαστη εμπειρία οδήγησης

– Έγχρωμη Οθόνη αφής 7’’,

– Mirror Screen: εξελιγμένη συνδεσιμότητα με το σύστημα προβολής των ενδείξεων του smartphone ή του tablet στην οθόνη του αυτοκινήτου, συμβατή με τα Android Auto, Apple CarplayTM και Mirror Link® ,

– Περιοριστής ταχύτητας,

– Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανωφέρεια (Hill Start Assist),

– Κάμερα οπισθοπορείας με προβολή εικόνας στην οθόνη του ταμπλό,

– Είσοδος και εκκίνηση κινητήρα χωρίς κλειδί (προαιρετικά).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O 3-κύλινδρος κινητήρας VTi 72 hp προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις ενώ η κατανάλωση είναι 3,7lt/100km ενώ χαμηλές είναι και οι εκπομπές CΟ2 (85 g/km) σύμφωνα με τις επιταγές της νόρμας Euro 6 περί εκπομπών ρύπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.