Lotus 3-Eleven: 311 κομμάτια υπεροχής για την πιό γρήγορη Lotus!

Lotus 3-Eleven: 311 κομμάτια υπεροχής για την πιό γρήγορη Lotus!

Μετά την εντυπωσιακή της αποκάλυψη στο Goodwood Festival of Speed, η Lotus 3-Eleven έκανε και την επίσημη παρουσίασή της δίπλα στην Lotus 99T F1 του Ayrton Senna, στις εγκαταστάσεις του πιο πρόσφατου dealer της φίρμας στο βόρειο Λονδίνο, της Hexagon, μίας παραδοσιακής φίρμας πώλησης σπορ αυτοκινήτων. 

Παρόντες ήταν πολλοί celebrities όπως ο David Coulthard και ο Martin Donnelly, στην προσπάθεια όλων να μαζευτούν χρήματα για το Παιδικά Νοσοκομεία Great Ormond Street και Royal Brompton & Harefield.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο (;) που θα ηγηθεί της νέας σειράς υψηλών επιδόσεων της Lotus, το πιο ακριβό (!) και το πιο γρήγορο Lotus παραγωγής που παρουσιάστηκε ποτέ. Ο  V6 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 3,5 λίτρων με Intercooler υγρού, αποδίδει 450 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ., που έχουν να κινήσουν ένα ανοιχτό αμάξωμα από συνθετικά υλικά που ζυγίζει 900 κιλά (!) μαζί με τα μηχανικά μέρη, δίνοντας μία αναλογία 2 κιλών/ίππο στο 3-Eleven! Ακριβώς στο δόγμα του ιδρυτή της φίρμας Colin Chapman, για απόδοση μέσα από την απλότητα και το χαμηλό βάρος.

Η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω. Τα ελατήρια είναι της Eibach, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins, τα φρένα της AP Racing, το ABS της Bosch ειδικά ρυθμισμένο από τη Lotus, οι ζάντες 18άρες εμπρός και 19άρες πίσω με ελαστικά της Michelin. Το κιβώτιο είναι 6 σχέσεων, μηχανικό στην έκδοση δρόμου.

Θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις, δρόμου και αγωνιστική. Οι επιδόσεις του θα είναι 0-100 κάτω από 3 δευτερόλεπτα και τελική 290 χ.α.ω. (280 η έκδοση race). H τελευταία θα φορά ένα εντυπωσιακό και αποδοτικό αεροδυναμικό kit, ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και ένα κάθισμα FIA με ζώνες 6 σημείων, θα είναι δηλαδή έτοιμη για χρήση στην πίστα.

Θα παραχθούν συνολικά 311 οχήματα, με την παραγωγή να αρχίζει το Φλεβάρη του 2016 και τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται τον Απρίλη του ίδιου χρόνου. Η τιμή θα ξεκινά κάπου στις 120.000 ευρώ, με τη σημερινή αναλογία ευρώ/λίρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.