ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα 5 πιο περίεργα πρωτότυπα του Giugiaro [εικόνες]

Τα 5 πιο περίεργα πρωτότυπα του Giugiaro [εικόνες]

Η απεμπλοκή του Giorgetto Giugiaro από την Italdesign σημαίνει στην ουσία και την ολοκλήρωση μια καριέρας 60 ετών με μεγάλες επιτυχίες, καθώς στον Ιταλό μετρ πιστώνονται πολλά και ιδιαίτερα επιτυχημένα μοντέλα παραγωγής.

Στη λίστα πέρα από το πρώτο VW Golf περιλαμβάνονται και τα Fiat Punto, Audi 80, Fiat Panda, Lancia Delta, Alfa Romeo Brera, Lotus Esprit, Maserati Bora, Daewoo Matiz, ενώ πάρα πολλά είναι και τα πρωτότυπα που κατά καιρούς έχει σχεδιάσει. Εμείς σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο περίεργα από αυτά, όπως τα κατέγραψε το www.carzine.gr.

Alfa Romeo New York Taxi (1976)

Το περίεργο εδώ ξεκινά ήδη από το συνδυασμό των λέξεων Alfa Romeo και ταξί και συνεχίζεται με το αμάξωμα ενός όγκου, σε μια εποχή που τα πολυμορφικά ήταν επιστημονική φαντασία. Το μήκους 4 μέτρων αμάξωμα πάντως έχει θέσεις για 5 και εσωτερικό χώρο 2+ τετραγωνικών.

Italdesign Capsula (1982)

Δείχνει space αλλά η πηγή έμπνευσής του είναι εντελώς γήινη και προσγειωμένη. Το Capsula αποτελείται από ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο προσαρμόζονται υπερ-κατασκευές, όπως συμβαίνει στα λεωφορεία και τα φορτηγά.

Italdesign Machimoto (1986)

Θεωρητικά πρόκειται για υβρίδιο αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Πρακτικά το μόνο που πέτυχε ήταν να διχάσει κοινό και ειδικούς όταν παρουσιάστηκε το 1986 στην έκθεση του Τορίνο για το αν πρόκειται για ιδιοφυές σχέδιο ή για μια μπούρδα. Είχε θέσεις μέχρι και για 9, 18βάλβιδο κινητήρα 1.800 κυβικών από το Golf GTI της 2ης γενιάς και ένα μετακινούμενο τιμόνι.

Italdesign Aztec (1988)

Ενδιαφέρον σχήμα, με καλυμμένους πίσω τροχούς που μάλλον απευθυνόταν σε ζευγάρια που τσακώνονταν στο αυτοκίνητο, καθώς οι θέσεις οδηγού και συνοδηγού είναι πλήρως διαχωρισμένες. Έκανε και κινηματογραφική καριέρα, μετέχοντας στο Frankenstein Unbound

Italdesign Columbus (1992)

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το προσωπικό αυτοκίνητο το μετρ στα ταξίδια του. Θηριώδες –μήκος πάνω από 6 μέτρα- τετρακίνητο και με έναν V12 5.000 κυβικών της BMW με 300 ίππους. Θέσεις για 7 και σύστημα VHS (το παλιό καλό βίντεο αν το έχετε ξεχάσει) για κάθε έναν από τους επιβάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.