ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ferrari F-40: 1,12 εκατομμύρια ευρώ στο κόκκινο !!! (video)

Ferrari F-40: 1,12 εκατομμύρια ευρώ στο κόκκινο !!! (video)

Μία Ferrari F40 του 1992 πωλήθηκε στην τιμή των 1,12 εκατομμυρίων ευρώ στο 43ο Oldtimer Grand Prix στο Nurburgring. H F40 είναι μία αγωνιστική Ferrari, βασισμένη στους κανονισμούς του group B, που ήταν κάτι… αντίστοιχο με τα GT3 σήμερα. Οι κανονισμοί αυτοί επέβαλαν την κατασκευή τουλάχιστον 400 (200 αργότερα) αντιτύπων του οχήματος.

Ξεκάθαρη η εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών, ακόμη και στο διάφανο κάλυμα του κινητήρα.

Παρουσιάστηκε με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων κατασκευής αυτοκινήτων από τη Ferrari, εξ ου και η ονομασία της. Κατασκευάστηκε από το 1987 έως το 1992, σε 1.315 αντίτυπα, όλα αποκλειστικά στο χέρι, και κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ήταν το ακριβότερο, ισχυρότερο και ταχύτερο μοντέλο της Ferrari. Έως τα τέλη του 1989, ήταν και το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής σε παγκόσμια κλίμακα.

Φορούσε έναν 2.936 κ.εκ. V8 bi-turbo κινητήρα, κάτι ιδιαίτερα εξεζητημένο για την εποχή. Είχε κίνηση μόνο πίσω και τον κινητήρα στο κέντρο, οπότε χωρίς τα σημερινά ηλεκτρονικά ήταν ένα αυτοκίνητο για… οδηγούς.

Το καθαρά αγωνιστικό λιτό εσωτερικό της F40

Το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος της, μόλις 1.100 κιλά λόγω της εκτεταμένης χρήσης συνθετικών υλικών, ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd 0,34 και η εξαιρετικά υψηλή, για τα τότε δεδομένα, ισχύς των 478 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και ροπή 569 Nm στις 4.000 σ.α.λ., προσέφεραν στην F40 κορυφαίες επιδόσεις. Οι δοκιμές της τότε εποχής, μέτρησαν επιτάχυνση 0–100 χ.α.ω. σε μόλις 4 δευτ. και τα 0–200 χ.α.ω. σε 11 δευτ. Ως αποτέλεσμα, η F40 πέτυχε λίγο καλύτερους χρόνους από την Porsche 959, τον κυριότερο ανταγωνιστή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.