ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

10 αυτοκίνητα που… αναστέναξαν στα χέρια του James Bond [φωτο]

10 αυτοκίνητα που… αναστέναξαν στα χέρια του James Bond [φωτο]

To ένα το έριξε στη θάλασσα, το άλλο το τούμπαρε 8 φορές για να μην χτυπήσει την καλή του. Ακολουθούν 10 από τα αυτοκίνητα που ταυτίστηκαν με τον μυστικό πράκτορα 007.

1. Sunbeam Alpine – Dr. No 1962

Στην πρώτη από τις 24 ταινίες, ο πράκτορας 007, τον οποίο υποδυόταν ο Sean Connery, οδηγεί το ανοικτό βρετανικό μοντέλο για να ξεφύγει από τους διώκτες του. Οι παραγωγοί της ταινίας το δανείστηκαν από κάτοικο της Τζαμάικα, καθώς στο νησί δεν υπήρχαν και πολλά σπορ αυτοκίνητα. Έφερε κινητήρα 1.592 κ.εκ. που απέδιδε 80 ίππους.

2. Aston Martin DB5 – Goldfinger 1964

Καμία μάρκα δεν έχει συνδεθεί τόσο με τον James Bond όσο η Aston Martin και κανένα αυτοκίνητο δεν έχει μείνει στην μνήμη όσο η DB5. Έκανε πρεμιέρα στο Goldfinger το 1964 και εμφανίστηκε σε αρκετές ακόμη ταινίες, με τελευταία το πρόσφατο Skyfall. Το πισωκίνητο κουπέ εφοδιαζόταν με κινητήρα 4 λίτρων, ισχύος 285 ίππων.

3. Toyota 2000 GT – You Only Live Twice 1967

Eξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής – μόλις 351 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν – το 2000 GT θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο ιαπωνικό σούπερκαρ. Κατασκευαζόταν από τη Yamaha, κατόπιν συμφωνίας με την Toyota. Η οροφή του ήταν μεταλλική, όμως επειδή ο Sean Connery δεν χωρούσε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η Toyota δημιούργησε σε μόλις δύο εβδομάδες την ανοικτή εκδοχή του 2000 GT, αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας.

4. Aston Martin DBS – On Her Majesty’s Secret Service 1969

Το οδήγησε ο λιγότερο δημοφιλής James Bond, ο George Lazenby. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κουπέ αμάξωμα, με 6κύλινδρο κινητήρα, τον ίδιο με το αυτοκίνητο που αντικατέστησε, την DB6. Στην τελευταία σκηνή της ταινίας η σύζυγος του Βρετανού πράκτορα σκοτώνεται στο κάθισμα της DBS από πυροβολισμούς. Μαζί της και η καριέρα του Lazenby ως 007.

5. Ford Mustang Mach 1 – Diamonds Are Forever 1971

Ο Sean Connery επιστρέφει στο ρόλο του James Bond και τα βρετανικά αυτοκίνητα δίνουν τη θέση τους στην Mustang. Ο ήρωας της ταινίας οδηγεί την έκδοση επιδόσεων Mach 1 με V8 κινητήρα στους δρόμους του Λας Βέγκας. Η καταδίωξή του από περιπολικά της αστυνομίας λήγει όταν καταφέρνει να σηκώσει τη Mustang στις δύο ρόδες και να μπει σε ένα σοκάκι.

6. Lotus Esprit S1 – The Spy Who Loved Me 1977

Ήταν ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα αυτοκίνητα του James Bond. Στη Σαρδηνία γυρίστηκε η πιο εντυπωσιακή καταδίωξη του πράκτορα, τον οποίο υποδυόταν τότε ο Roger Moore. Η λευκή Esprit S1 έφερε κάθε γκάτζετ της εποχής, ακόμη και αντιαεροπορικούς πυραύλους. Αυτό που άφησε εποχή όμως ήταν το γεγονός ότι με το πάτημα ενός κουμπιού μεταμορφώθηκε σε υποβρύχιο!

7. Citroen 2CV – For Your Eyes Only 1981

Όταν η Lotus Esprit Turbo του James Bond εκρήγνυται, ο Βρετανός πράκτορας αναγκάζεται να βρει άλλο όχημα για τη διαφυγή του. Αυτό είναι το θρυλικό 2CV, ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κατάλληλο για καταδίωξη υψηλής ταχύτητας. Στα χέρια όμως του Roger Moore μεταμορφώθηκε σε ιδανικό όχημα διαφυγής. Τα γυρίσματα έγιναν στην Κέρκυρα, αν και το σενάριο ανέφερε πως ο 007 βρισκόταν στην Ισπανία.

8. BMW 750iL – Tomorrow Never Dies 1997

Πλήρως θωρακισμένη, η ναυαρχίδα της BMW μπορεί να κάνει τα πάντα. Να εκτοξεύσει αέρια και πυραύλους, να πετάξει καρφιά, ενώ διαθέτει και ελαστικά που φουσκώνουν από μόνα τους. Ο Pierce Brosnan κάνει όλα τα παραπάνω αλλά και την οδηγεί από το πίσω κάθισμα, μέσω κινητού τηλεφώνου. Μάλλον επρόκειτο για το πρώτο smartphone…

9. Aston Martin DBS V12 – Casino Royale 2006

Στην πρώτη του ταινία ως ο μυστικός πράκτορας 007, ο Daniel Craig οδηγεί την Aston Martin DBS V12, ο κινητήρας 6 λίτρων της οποίας αποδίδει 517 ίππους. Με αυτήν ο James Bond καταδιώκει τον κακό της ταινίας, όμως πέφτει σε παγίδα. Στην προσπάθειά του να αποφύγει να χτυπήσει την αγαπημένη του, αναγκάζεται να βγει από το δρόμο. Η DBS V12 αναποδογυρίζει 8 φορές και καταστρέφεται ολοσχερώς.

10. Aston Martin DB10 – Spectre 2015

Δεν πρόκειται για αυτοκίνητο παραγωγής της Aston Martin αλλά για έκδοση που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της ταινίας. Η DB10 κατασκευάστηκε σε 10 κομμάτια, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στις σκηνές του Spectre, με πιο χαρακτηριστική την καταδίωξη από τη Jaguar C-X75 στους δρόμους της νυχτερινής Ρώμης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.